Sjarmerende 8-bits-spill vil gjerne til Steam

Det kritikerroste plattformspillet Slightly Magic for ZX Spectrum har fått en svært trofast nyversjon.

Sjansene er kanskje ikke så store for at du husker eller i det hele tatt har hørt om Slightly Magic. Spillet kom til den britiske plattformen ZX Spectrum lenge etter at spillere med sunn fornuft hadde oppgradert til noe annet, og ble aldri lansert for noen andre systemer. Men om du faktisk hadde en ZX Spectrum tidlig på nittitallet, stiller situasjonen seg annerledes. Slightly Magic fikk nemlig en svært god mottakelse på plattformen, og regnes i ettertid som et av de beste spillene som ble laget for den.

Spectrum-spill er lette å kjenne igjen på grafikken.
Spectrum-spill er lette å kjenne igjen på grafikken.

Nå har skaperen av Slightly Magic, Colin Jones, laget en nyversjon av spillet sitt. Nye Slightly Magic ser nesten identisk ut med det gamle, men om du er kjent med måten Spectrum viste grafikk på vil du nok legge merke til at spillet ikke lenger lider av «colour clash»-syndromet som nesten alt av Spectrum-spill slet med.

Den ikke helt ukjente spillmusikeren Allister Brimble (mest kjent for musikken til Team 17-spill som Project X, Superfrog og Full Contact) har laget en oppdatert versjon av lydsporet, og alt i alt ser nye Slightly Magic ganske så sjarmerende ut.

Selve spillet er et plattformeventyr i samme stil som Dizzy-spillene, der du styrer et spøkelse rundt i et svært miljø satt sammen av ulike skjermer. Men i motsetning til Dizzy har det et ganske smart magisystem der du må finne ingreidensene til ulike formularer for å komme forbi hindringene du møter. Du kan også forandre formen din.

Slightly Magic er ferdigutviklet for PC, Mac og Linux. Men utvikleren vil gjerne selge det på Steam, så stikk innom Greenlight-siden for å gi det en stemme! Pengene han forhåpentligvis tjener på Steam-salgene vil brukes til å lage oppfølgeren, Slightly Spooky.

Jeg håper forresten han tar kontakt med GOG for å få spillet ut der, uansett hvordan Greenlight-kampanjen går.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.