Polsk studio lager spill om Kursk-ulykken

Kursk er et førstepersons overlevelsesspill sentrert rundt atomubåten Kursk, som havarerte i Nordishavet.

Det polske studioet Jujubee jobber med et eventyr/overlevelsesspill ved navn Kursk, som etter planen skal lanseres for PC, Mac, PS4 og Xbox One. Utviklerne beskriver det som et spill for voksne, som ønsker en unik og filmatisk opplevelse. De påpeker at det fortsatt er kontroverser rundt atomubåten Kursks skjebne, og at de ønsker å både stille og besvare spørsmål med spillet sitt.

Naturlig nok blir et spill om en ulykke som krevde 118 menneskeliv ganske kontroversielt, spesielt med tanke på at havariet fant sted så sent som i år 2000. Men kreativ sjef Michal Stepien påpeker i et nypublisert «intervju» at han tror spill kan være et like lærerikt medium som for eksempel TV, og at han ser på spillet som en slags dokumentar om hendelsene som ledet til havariet.

Mye av spillet foregår ombord på atomubåten, men vi får også utforske den lukkede militære byen Vidyayevo, og «flere andre miljøer». Jujubee sier ikke noe om når spillet skal lanseres. Her er teaser-filmen fra tidligere i år:

Naturlig nok er kommentarfeltet et katastrofeområde. Best å holde seg unna.

En kommentar om “Polsk studio lager spill om Kursk-ulykken”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.