Unikt samarbeid i dansk spionspill

Skaperne av Expeditions: Conquistador har lansert Clandestine, et spill der en hacker og en spion må samarbeide.

Spionen i aksjon.
Spionen i aksjon.

I vanlige flerspillerspill har de ulike spillerne stort sett ganske like roller, selv om egenskapene kan være annerledes. I Clandestine er det imidlertid ganske annerledes. I dette spionspillet får den ene spilleren rollen som en klassisk spion, mens den andre spiller en hacker. De to rollene byr på fullstendig forskjellige spillopplevelser.

Spion og hacker

Som spion fungerer spillet i stor grad som et vanlig tredjepersons snikespill. Du styrer Katya Kozlova, som må snike seg usett gjennom miljøene og ta ut fiender som kommer for nærme, samtidig som hun må unngå å legge igjen for mye bevismateriale. Hun er også bevæpnet med ulike våpen og spiondingser.

Hackerens skjerm.
Hackerens skjerm.

Hackeren – Martin Symborski – har imidlertid en helt annen oppgave. Han kan du ikke styre rundt på skjermen, i stedet får du presentert de dataskjermene han har tilgang på. Det er fire forskjellige skjermer – kamerafeed fra bygningen Katya befinner seg i, en konsoll der du kan finne informasjon og kommunisere med Katya ved hjelp av tekstbeskjeder, en oversikt over alle datasystemene i det lokale nettverket (inkludert elektroniske låser og alarmsystemer) og et taktisk kart over spillmiljøet.

Ved hjelp mulighetene disse skjermene tilbyr, må hackeren legge til rette for at spionen skal oppnå målene sine.

Ellers loves vi et utfordrende kampsystem med dødelige fiender, samarbeidssamtaler og et system der hvor mye bevismateriale og hvor mange lik du legger igjen vil påvirke spillets videre utvikling. Du kan spille alene, men da må du spille begge rollene selv. Her har du lanseringstraileren:

Utviklerstudioet Logic Artists jobber forøvrig også med oppfølgeren til Expeditions: Conquistador. Den har fått navnet Expeditions: Viking.

En kommentar om “Unikt samarbeid i dansk spionspill”

  1. Ser faktisk ganske kult ut. Og jeg pleier å hate co-op saker! Liker at rollene er veldig forskjellige her.

    Minner meg også på at jeg må fortsette på Expeditions: Conquistador etterhvert…

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.