Se historien om Telltale Games

Dokumentarfilmen Telltale Games: Story Mode er lansert på YouTube. Den forteller historien om utviklerstudioet bak Sam & Max, Game of Throes og The Walking Dead.

Telltale Games ble startet i 2004, og i begynnelsen gikk ikke ting så veldig greit. De forsøkte seg på en episodebasert serie basert på tegneserien Bone, men den ga de opp etter to episoder. Takket være et samarbeid med en tidlig abonnementstjenste ved navn GameTap fikk de imidlertid muligheten til å lage en serie basert på Sam & Max, og derfra har de i stor grad gått fra suksess til suksess.

I denne 30 minutter lange dokumentaren får du se en rask gjennomgang av hele historien, fortalt av Telltale-folkene selv. Den starter med grunnleggernes tid hos LucasArts, og går steg for steg frem til dagens Telltale med Minecraft: Story Mode og Game of Thrones.

Dokumentarfilmen føles litt promo-aktig – det er kun Telltales synsvinkel som kommer frem, og det er ingen selvkritiske røster her. Men den gir likevel et interessant bilde av utviklerens historie. Ta en titt:

Selv savner jeg de tidlige Telltale-spillene, som var mer eventyrspillaktige – og i motsetning til folkene i dokumentarfilmen, vet jeg at det er mulig å implementere eventyrgåter på en måte som fungerer i kombinasjon med god historiefortelling. Faktisk vil jeg påstå at Telltale-favoritten «quick time events» er en dårlig mekanisme for historiefortelling, ettersom den tvinger spilleren til å enten følge med på handlingen, eller gjøre det godt i selve spillet. Å konsentrere seg om begge deler samtidig er svært vanskelig.

Det er forøvrig definitivt på tide med mer Sam & Max.

2 kommentarer om “Se historien om Telltale Games”

  1. Virker mest som en promo av den retningen Telltale har gått, ja, men når Grossman, Stemmle og Vanaman alle har forlatt Telltale, så hadde det vært mye mer interessant å høre deres versjon. Jeg tror ikke QTE-fokuset og den generelle holdningen Telltale har fått om at alle spillere er idioter har vært like populært hos alle i Telltale.

    Svar
    • Når man først er inne på en del av disse folkene, så blir det veldig spennenede å se hvordan Firewatch blir når det kommer ut. Har større forhåpninger til den enn til det Telltale driver med for tiden.

      Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.