Ny retro-trio på Steam

Frister det med stridsvognkamp i EGA, andre verdenskrig-skyting i Build-motoren eller en kombinasjon av action og strategi i rommet?

Starlord.
Starlord.

Retroism har lagt ut en ny trio med gamle spill på Steam. Det ser ikke ut til å være noen direkte sammenkobling mellom dem; vi får science-fiction-strategispillet Starlord, stridsvognsimulatoren Tank: M1A1 Abrams Battle Simulation og førstepersonsskyteren World War II GI.

Starlord er en rimelig merkelig sjangerblanding utviklet under ledelse av Lords of Midnight-designer Mike Singleton. Spillet kombinerer romstrategi med 3D-kamp i rommet, og selv da det kom ut tidlig på nittitallet var det en viss uenighet om hvor godt blandingen egentlig fungerte.

Tank: M1A1 Battle Simulation.
Tank: M1A1 Battle Simulation.

Tank: M1A1 Abrams Battle Simulation er et rimelig avansert simulatorspill som lar deg velge om du vil konsentrere deg om å styre en enkelt stridsvogn eller forsøke å lede opp til 20 enheter (inkludert artilleri og fly) på slagmarken. Spillet fikk opprinnelig en god mottakelse, men det har utvilsomt en litt begrenset appell i dag.

Sist ut er altså World War II GI, som er et førstepersons skytespill satt til andre verdensrkig. Dette er oppfølgeren til NAM, og skilter blant annet med sjangerens første forsøk på å skildre D-Dagen i Normandie. Spillet kjører på Build-motoren, som du utvilsomt kjenner best fra 3D Realms-spillene Duke Nukem 3D og Shadow Warrior.

Det er forresten litt rart at Retroism velger Steam som primærplattformen for disse spillene, i stedet for GOG.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.