Mordheim ønsker nye innbyggere

Er Warhammer-byen Mordheim like kjip som navnet tilsier? Det kan du finne ut nå som taktikkspillet Mordheim: City of the Damned er ferdig.

Mordheim: City of the Damned er basert på et Warhammer-brettspill ved samme navn. I korte trekk foregår handlingen i Mordheim, en by der innbyggerne var så uheldige å få en komet i hodet. Det virkelige marerittet startet imidlertid etterpå, da man fant ut at kometen besto av et svært verdifullt stoff og hele verden plutselig fant ut at de ville ha det.

Verden blir bare kjipere og kjipere, men vi har fortsatt litt å gå på før vi er på Warhammer-nivå.
Verden blir bare kjipere og kjipere, men vi har fortsatt litt å gå på før vi er på Warhammer-nivå.

Du må velge en fraksjon, og lede denne til seier i Morheim. Du må rekruttere soldater, utstyre dem med våpen, skreddersy egenskapene deres og, selvsagt, lede dem i kamp. Disse kampene er turbaserte, og nådeløse. Det spiller ikke noen rolle hvor mye du har investert i en soldat – når han eller hun er død, må du finne deg noen nye.

Mordheim skilter med både enspillerkampanje og flerspillermodus.

Spillet ble lansert i «early access» for en god stund siden. Det ser ut til å ha blitt kraftig forbedret siden da, og nå virker det generelt som det største problemet mange har med spillet er at vanskelighetsgraden er høy. Og det er jo ikke nødvendigvis så ille, hvis man vet hva man går til.

Her er den ferske lanseringstraileren:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.