The Stanley Parable-skaper har lansert gratisspill

Har du 15 minutter til overs? Da kan du ta en titt på gratisspillet Dr. Langeskov, The Tiger and The Terribly Cursed Emerald: A Whirlwind Heist.

Studioet til en av de to utviklerne bak The Stanley Parable lanserte i går et nytt spill. Det heter Dr. Langeskov, The Tiger and The Terribly Cursed Emerald: A Whirlwind Heist (takk til den som fant opp klipp & lim – ah, det viser seg å være Larry Tesler og kollegene hans ved PARC – takk Larry Tesler!), og er et kort førstepersonsspill der det er meningen at du skal infiltrere en herregård og stjele en smaragd.

Jeg er fornøyd med dette skjermbildet. Det er så godt som helt spoilerfritt! Synd traileren ødelegger alt.
Jeg er fornøyd med dette skjermbildet. Det er så godt som helt spoilerfritt! Synd traileren ødelegger alt.

Problemet med spillet er at jeg ikke engang kan beskrive det grunnleggende konseptet uten å «spoile» litt av moroa for nye spillere. Dette er en interaktiv opplevelse som varer i femten-tjue minutter, litt avhengig av hvor lydig du er (se! bare der spoilet jeg litt!), og som fungerer best om du ikke vet noe som helst om det på forhånd.

Sånn sett er det selvsagt ikke helt ulikt The Stanley Parable, som jeg nesten antar at du har spilt (hvis ikke: gjør det!). Men her er det altså snakk om en kortfattet og lineær greie, med langt fra like mange muligheter som The Stanley Parable. Det jeg kan si om DLT,TaTTCE:AWH er at det er morsomt, velskrevet, og at komiker Simon Amstell gjør en glimrende jobb med sin rolle.

Du bør laste det ned og ta en titt. Spillet er å finne på Steam og itch.io. Trailer:

Ah, og det er en grunn til å spille to ganger (du finner den i det første rommet). Hvor morsom den er, vel, det varierer.

3 kommentarer om “The Stanley Parable-skaper har lansert gratisspill”

  1. Takk for tipset! Har ikke fått spilt The Beginner’s Guide heller, men det skal vel ikke være like minneverdig som The Stanley Parable. (mulig det er laget av han andre…. )

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.