Lyst på et nytt eventyrspill for Commodore 64?

Den kommersielle utgivelsen Heroes & Cowards kan også spilles på PC.

De som følger med på Spillhistorie.no vet at det fortsatt er liv i Commodore 64-scenen. Tidligere i år lanserte veteranutgiveren Protovision et eventyrspill som heter Heroes & Cowards for plattformen, og nå har spillet dukket opp på den digitale distribusjonsportalen itch.io. Denne versjonen selges med Commodore 64-emulator for PC og Mac inkludert.

Nye eventyr for en gammel plattform.
Nye eventyr for en gammel plattform.

Heroes & Cowards kommer fra Sebastian Broghammer og Steve Kups, to utviklere som hadde suksess med Commodore 64-spillene Crime Time og Brubaker på nittitallet. Det er et tradisjonelt eventyr der du får opp tekstbeskrivelser og bilder av omgivelsene dine, og kan velge mellom en bråte kommandoer i bunnen av skjermen.

Merk at jeg ikke fikk spillet til å fungere uten å ha «true drive emulation»-aktivert i emulatoren. Du finner dette valget i «options»-rullemenyen. Spillet kommer forøvrig med en svær manual i pdf-format.

Om du har en ekte Commodore 64, er spillet fortsatt mulig å kjøpe på diskett. Protovision har mange andre Commodore 64-utgivelser å by på, og vi får håpe flere av dem dukker opp på itch.io etter hvert.

Relaterte innlegg

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.