Lyst på et nytt eventyrspill for Commodore 64?

Den kommersielle utgivelsen Heroes & Cowards kan også spilles på PC.

De som følger med på Spillhistorie.no vet at det fortsatt er liv i Commodore 64-scenen. Tidligere i år lanserte veteranutgiveren Protovision et eventyrspill som heter Heroes & Cowards for plattformen, og nå har spillet dukket opp på den digitale distribusjonsportalen itch.io. Denne versjonen selges med Commodore 64-emulator for PC og Mac inkludert.

Nye eventyr for en gammel plattform.
Nye eventyr for en gammel plattform.

Heroes & Cowards kommer fra Sebastian Broghammer og Steve Kups, to utviklere som hadde suksess med Commodore 64-spillene Crime Time og Brubaker på nittitallet. Det er et tradisjonelt eventyr der du får opp tekstbeskrivelser og bilder av omgivelsene dine, og kan velge mellom en bråte kommandoer i bunnen av skjermen.

Merk at jeg ikke fikk spillet til å fungere uten å ha «true drive emulation»-aktivert i emulatoren. Du finner dette valget i «options»-rullemenyen. Spillet kommer forøvrig med en svær manual i pdf-format.

Om du har en ekte Commodore 64, er spillet fortsatt mulig å kjøpe på diskett. Protovision har mange andre Commodore 64-utgivelser å by på, og vi får håpe flere av dem dukker opp på itch.io etter hvert.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.