OpenFodder versjon 1.0 er ute nå

OpenSource-utgaven av nittitallsklassikeren Cannon Fodder har blitt lansert.

Cannon Fodder er et taktisk actionspill ispedd litt satire, laget av Sensible Software og antakeligvis mest kjent hos folk som eide Amiga da spillet kom ut tidlig på nittitallet. Du styrer en gjeng soldater som du ser via fugleperspektiv, gjennom stadig vanskeligere oppdrag.

Spillet er akkurat som du husker det.
Spillet er akkurat som du husker det.

Nå har en utvikler ved navn Robbie Crossfield gjenskapt spillet fra bunnen av, slik man også har gjort med andre nittitallsklassikere som Transport Tycoon Deluxe. Versjonen hans er gratis, men avhengig av at du har en av de eksisterende utgavene av spillet (enten det er Amiga- eller DOS-versjonen). For de fleste er nok DOS-utgaven mest aktuell, ettersom man finner den til salgs på GOG.

Uten noen av de kommersielle utgavene kan du likevel få en liten smakebit, passende nok i form av julespesialen som ble utgitt gratis som vedlegg for Amiga-bladet Amiga Format, samt en demoutgave (Plus).

Bruken av dette symbolet ble svært kontroversielt.
Bruken av dette symbolet ble svært kontroversielt.

Jeg testet spillet kjapt med GOG-utgaven (kopierte dataen fra hovedmappen til GOG-utgaven inn i data/Dos_CD i OpenFodder-mappen), og det fungerte knirkefritt. F11 gir fullskjerm. Mitt førsteinntrykk er at a) spillet bruker fortsatt Amiga-musikken, inkludert den ikoniske tittelmelodien, og b) kameraskrollingen er ikke like rask og stressende som i DOS-versjonen fra GOG.

Med andre ord: Skal du spille Cannon Fodder på PC i dag, er OpenFodder veien å gå. Instruksjoner finner du her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.