Les dette før du kjøper Falcon 4.0 på Steam

Den klassiske flysimulatoren har blitt relansert på Steam – men den fungerer ikke uten en modifikasjon.

Etter at alle Falcon-spillene ble relansert på GOG i fjor, har de nå kommet til Steam. Men det er én stor forskjell på GOG-utgivelsen og Steam-utgivelsen, og det er at Falcon 4.0 selges som et frittstående produkt på Steam, mens det ikke gjør det på GOG.

Må modifiseres

Grunnen til at dette er nevneverdig, er at spillet ikke fungerer. Enten du kjøper Falcon 4.0 på GOG eller Steam, er du helt avhengig av en tredjepartsmodifikasjon for å få det til å kjøre på en moderne datamaskin. GOG opplyser om dette, men på Steam, der utgiver Retroism står for lanseringen, nevnes det ikke med ett ord.

Det ser jo ikke komplisert ut i det hele tatt.
Det ser jo ikke komplisert ut i det hele tatt.

For å få Falcon 4.0 til å fungere må du laste ned en uoffisiell modifikasjon til spillet. Modifikasjonen heter Falcon 4.0 BMS, og er i praksis et helt nytt spill som gjør den aldrende flysimulatoren til et moderne produkt. I flysimulatormiljøet har den et svært godt rykte.

At spillet er til salgs har jeg i prinsippet ikke noe problem med, ettersom man er avhengig av originalspillet for å kunne bruke Falcon 4.0 BMS. Å kunne kjøpe spillet på Steam eller GOG er tross alt betydelig bedre enn å måtte finne en overpriset eBay-versjon. Men at Retroism og Steam selger et spill som rett og slett ikke fungerer på egenhånd, uten å opplyse om det, synes jeg er svært dårlig.

Dette er ikke første gangen Retroism-utgivelser på Steam byr på problemer. Deadlock: Planetary Conquest er et annet spill som nekter å fungere på nyere Windows-versjoner (synd, fordi det ser veldig spennende ut), og andre spill – som klassiske Sid Meier’s Pirates! Gold – har fortsatt kopibeskyttelse, så du må finne de gamle manualene for å slå opp ord der før du får starte.

En kommentar om “Les dette før du kjøper Falcon 4.0 på Steam”

  1. Er vel ganske vanlig praksis av Steam det. De har vel fremdeles ikke fikset Dark Forces 2 f.eks, men later allikevel som ingenting. Utrolig deilig at GOG fikk tak i den til slutt.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.