I dag lanseres Resident Evil 0 HD Remaster

Den populære grøsseren legger endelig Nintendo-eksklusiviteten bak seg.

Resident Evil 0 kom først ut på GameCube i 2002, og ga spillerne et inntrykk av hva som hadde skjedd før hendelsene i det originale Resident Evil-spillet. Det er en tredjepersons «overlevelsesgrøsser» med fastsatte kameravinkler, der du spiller som to medlemmer av en spesialstyrke sendt inn for å undersøke en serie ritualistiske drap. En av spillets nyvinninger var at man kunne bytte mellom de to hovedpersonene når man ville.

La oss håpe det ikke er noen zombier her.
La oss håpe det ikke er noen zombier her.

Spillet kom etter hvert også til Wii, uten de helt store endringene. Men nå har Capcom gjenskapt grøsseren i HD, og i dag kommer den til PC, PS3, Xbox 360, Xbox One og PS4. Spillet er for det meste identisk med originalen, men grafikken er kraftig oppgradert, og vi får velge om vi vil bruke et nytt og modernisert kontrollsystem. Prisen er ikke akkurat avskrekkende; 139 kroner skal Capcom ha for PC-versjonen på Steam.

Om du er interessert i et detaljert bilde av oppgraderingene, kan du svippe innom Eurogamer for en Digital Foundry-artikkel om nyversjonen. Det kan kanskje også være på sin plass å minne om at det originale Resident Evil fikk en nyversjon i fjor, for de samme plattformene. Her er den obligatoriske traileren fra Resident Evil 0 HD Remaster:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.