Hva kan du få ut av 10 linjer med BASIC-kode?

Årets Tenliner-konkurranse er i gang, og det har allerede dukket opp imponerende spill.

I forbindelse med gårsdagens del av 75 Spill-prosjektet mitt, fant jeg ut at jeg ville programmere et BASIC-spill selv. Det var enkle greier, men det var likevel på hele 223 linjer med kode. Jeg hadde med andre ord neppe gjort det godt i årets Tenliners-konkurranse, der poenget er å lage et program på kun 10 linjer med BASIC-kode.

Det er flere kategorier å velge mellom (avhengig av hvor puristisk du vil være), men i utgangspunktet er det lov å lage spill til alle 8-bitsplattformer, i alle normale BASIC-varianter. Siste frist er 28 mars, men allerede nå har det kommet inn flere deltakere.

Spillet som fikk meg til å skrive denne saken er Fortknox, fra Atari-guru Kevin Savetz, som dukket opp i Twitter-feeden min i dag tidlig. Det er et enkelt arkadespill der du må plukke skatter og unngå fiender, og følger du lenken kan du se hvordan han laget det.

Hvis du har lyst på inspirasjon, kan du laste ned fjorårets bidrag til konkurransen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.