Iceberg signerer nytt romstrategispill

Dawn of Andromeda skilter blant annet med asymmetrisk gameplay og muligheten til å spille i forhåndsdesignede galakser.

Iceberg Interactive har annonsert at de vil gi ut Dawn of Andromeda, et romstrategispill som faktisk ser ganske unikt ut. Vanlige spill i sjangeren gir alle spillerne like forutsetninger fra starten av, men i Dawn of Andromeda vil de ulike fraksjonene være svært forskjellige. Noen har etablerte riker, andre har kanskje ikke klart å komme seg ut i verdensrommet engang.

Kampen om gudenes klinkekuler fortsetter.
Kampen om gudenes klinkekuler fortsetter.

I tillegg kommer spillet med muligheten til å starte i galakser som er forhåndsdesignede, der du får spesifikke utfordringer å bryne deg på. Men om du ønsker noe mer tradisjonelt, lover de også at du kan spille i universer der alle starter likt.

Dynamisk univers

Mens du spiller fortsetter universet å leve livet sitt, og nye fraksjoner kan dukke opp midt i et spill. Noen raser er forhåndsskapte, andre er datagenererte. I tillegg vil du finne leiesoldater, handelsreisende og så videre rundt om i universet.

Fin planet. Her skal jeg bygge et kjempemessig industriområde.
Fin planet. Her skal jeg bygge et kjempemessig industriområde.

Ellers loves vi et strømlinjeformet grensesnitt og et spill der dybden fra tradisjonelle 4X-spill er ivaretatt, mens mikrostyringen stort sett er fjernet. Men frykt ikke; du kan designe dine egne romskip, om det er det du vil.

Et av områdene som skal ha fått mye oppmerksomhet er diplomatisystemet, der du for eksempel kan grunnlegge eller bli med i koalisjoner for å få støtte.

Dawn of Andromeda utvikles av et portugisisk selskap som heter Greywolf Entertainment. Det skal lanseres i «early access» i april, og kommer til PC, Mac og Linux. Her er traileren:

Starten av traileren fikk meg forøvrig til å tenke på denne (som ikke har noe med noenting å gjøre, men jeg har ingen redaktør som kan hindre meg i å gå «off-topic» og lenke til gamle Amiga-demoer her på Spillhistorie):

En kommentar om “Iceberg signerer nytt romstrategispill”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.