Spillmåneden: Februar 2016

Bedre sent enn aldri – her er spillene vi ser frem til i februar.

XCOM 2 (Kristian, Joachim og Nikolai)

Kristian:

20 år etter at romvesener tok over jorda, og i praksis stoppet XCOM-programmet, har det nå gjenoppstått i det små. Det vil si, i et stort, utenomjordisk lasteskip som nå er hovedsetet for det nye programmet. Dette er ett av de spillene jeg absolutt blir å følge med på. Jeg digger slike turbaserte strategispill, og selv om jeg ikke spilte ferdig det forrige spillet, så gikk det med i overkant av 20 timer på det.  Om jeg kjøper (og spiller) det, er jeg mer usikker på. Det er imidlertid en liten spilltørketid framover nå – så man bør vel utnytte de mulighetene man får, eller?

Vi kommer i fred.
Vi kommer i fred.

Nikolai:

Jeg driver på fritiden med spilltesting for Firaxis. XCOM 2 er ikke et av de spillene jeg tester, men jeg hører gode ting fra mine venner der inne, og eneren var fremragende moro! Jeg tror toeren vil bringe mye glede til huset når det nå snart kommer.

Joachim:

Jeg likte originalspillet mye bedre enn jeg trodde jeg kom til å gjøre, og skal jeg dømme etter rapportene så langt virker det som XCOM 2 er en fabelaktig oppfølger. Har forhåndsbestilt, nå gjelder det bare å finne tid til å spille.

 • Sjanger: Turbasert kamp / strategi
 • Flerspiller: Ja
 • Plattform: Windows, OS X, Linux
 • Lanseringsdato: 5. februar 2016

Firewatch (Joachim)

Dette førstepersons eventyrspillet ser veldig interessant ut. Spillet gir deg rollen som ensom brannvakt i Wyomings villmark, og når mystiske ting begynner å skje rundt deg blir du nødt til å forlate det trygge brannvakt-tårnet for å utforske omgivelsene dine. Jeg vet ikke så voldsomt mye om hva vi kan forvente her, siden jeg mistenker at dette kan være et slikt spill som blir bedre jo mindre du vet på forhånd.

 • Sjanger: Eventyr
 • Flerspiller: Niks
 • Plattform: Windows, OS X, Linux og PlayStation 4
 • Lanseringsdato: 9. februar

Unravel (Joachim)

Mitt problem er at jeg gleder meg til så mange spill jeg aldri får tid til å spille, og februar byr tilsynelatende på massevis av snadder som jeg gjerne skulle ha nevnt, men samtidig mistenker at jeg ikke får spilt. Dette superlekre plattform/hjernetrimspillet må jeg likevel ta med, rett og slett fordi det ser så utrolig sjarmerende ut.

 • Sjanger: Plattformspill
 • Flerspiller: Tviler
 • Plattform: Windows, PlayStation 4, Xbox One
 • Lanseringsdato: 9. februar

Far Cry Primal (Kristian)

Ikke siden det første Far Cry har jeg satt mine fingre i denne serien. Det har på en måte vært nok skytespill i alle retninger, ikke er det min favorittsjanger, og de gangene jeg har spilt skytespill har jeg stort sett holdt meg til Battlefield-serien. I Far Cry Primal har man imidlertid dratt over 10.000 år tilbake i tid. Skytevåpen og kjøretøy er erstattet med klubber og sabeltanntigere. Inn har det kommet flere elementer fra overlevelsessjangeren, uten at spillet nødvendigvis havner inn i den kategorien. Igjen er dette et spill jeg er svært interessert i, men som jeg er usikker på om jeg vil legge i de 549 kronene som Ubisoft skal ha for PC-versjonen av spillet. Dessuten lanseres sistnevnte én uke senere.  Og da er det ikke så lenge igjen til Tom Clancy’s: The Division.

 • Sjanger: Action-eventyr
 • Flerspiller: Nei
 • Plattform: Windows, Xbox One, Playstation 4
 • Lanseringsdato: 23. februar 2016 (Xbox One, Playstation 4), 1. mars 2016 (Windows)

PS: Måneden har allerede fått et par spill i alle fall Joachim så frem til, nemlig American Truck Simulator og Sorcery 1+2 på PC. Hva ser dere frem til i februar?

5 kommentarer om “Spillmåneden: Februar 2016”

  • Hehe, så ikke helt for meg deg som en Street Fighter-spiller. :) Nå har jeg for så vidt kjøpt fireren selv. Downfall-nyutgaven kan bli interessant. Likte originalen veldig godt.

   Svar
   • Alltid vært stor Street Fighter-fan, selv om jeg ikke er akkurat kjempegod. :P (Selvsagt ikke like bra som One Must Fall 2097, men hva er vel det!) Får vel teste XCOM litt nå….

    Svar
  • Du vet at Street Fighter ikke er det samme som One Must Fall vel? :p

   Blir litt dumt å spille Downfall remake uten at jeg har spilt orginalen da, spesielt siden den venter på meg på gog. Må nesten lese meg til hva poenget med remaken er…

   Svar
 1. Glemte jo helt at del to av tilleggspakka til Pillars of Eternity med patch 3.0 kommer denne måneden. Den gleder jeg meg også til såklart.

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.