Ta inn på dødens hotell i Downfall

Et av tidenes gufneste eventyrspill relanseres i oppfrisket utgave denne måneden.

Downfall fra Harvester Games er et eventyrspill av den virkelig mørke typen. Handlingen følger Joe og hans kjære Ivy, som tar inn på et hotell for å sprite opp et rimelig dårlig forhold. I løpet av natten forsvinner imidlertid Ivy, og Joe må ut for å lete etter henne. Det viser seg raskt at hotellet paret har tatt inn på har visse … særegenheter. Alle likene burde kanskje ha vært et hint.

Han er der fortsatt.
Han er der fortsatt.

Downfall kom opprinnelig ut i 2009, og ved lansering anmeldte jeg det på Gamer.no. I anmeldelsen påpekte jeg at ikke alle spillelementene fungerte helt perfekt, men anbefalte likevel spillet – mye på grunn av den sterke handlingen. Nå relanseres det i en helt ny utgave, med ny grafikk, og sikkert også mange andre nye elementer. Spillet slippes på Steam den 16. februar.

I Doom-saken spøkte jeg litt med aldersgrenser, men når det kommer til Downfall er det absolutt ikke et spill jeg vil anbefale for den yngre garde. Her skorter det ikke på grusomme detaljer, og stemningen er gjennomført utrivelig gjennom hele spillet. Samtidig har det faktisk humoristiske og til og med sjarmerende elementer, så en helt beksvart opplevelse er det ikke.

Her er traileren:

Etter det originale Downfall lagde Harvester Games spillet The Cat Lady, som heller ikke er noen spesielt lystig opplevelse. Jeg skrev noen ord om det på Gamer.no i 2013.

PS: Ikke skyt.

En kommentar om “Ta inn på dødens hotell i Downfall”

  1. Vanskelig å tro at det kan være i nærheten The Cat Lady godsakstandarden, men siden jeg har orginalversjonen på GOG så burde jeg kanskje fyre det opp etterhvert nå som den nye utgaven er rett rundt hjørnet.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.