Nå kan du spille over 1000 Windows 3.1-spill rett i nettleseren

Internet Archive har lagt ut over 1000 Windows 3.1-programmer og spill på nettet. Hva med en runde SkiFree?

For cirka ett år siden la Internet Archive ut en samling av tusenvis av MS-DOS-programmer, inkludert en mengde spill, på nettet. Nå har de skjønt at DOS er litt avleggs, og oppgradert – til Windows 3.1.

Nå har de lagt ut over 1000 Windows 3.1-programmer i samlingen. Her finner vi spill, nytteprogrammer, og selvsagt også en god del kontorprogramvare. I tillegg har de lagt ut en rekke små, enkle applikasjoner som for eksempel kalkulatorer og små, vittige programmer (hva med en klingonsk klokke?).

Han skulle bare lage et skjermbilde for en nyhetssak. Så ble han sittende med Kabal hele dagen.
Han skulle bare lage et skjermbilde for en nyhetssak. Så ble han sittende med Kabal hele dagen.

Ta en titt på hele samlingen, eller sjekk en «showcase» med programmer Internet Archive mener er ekstra interessante. Du kan også prøve deg på en ren Windows 3.11-installasjon.

Starten på Windows-eraen

Det er nå like over 30 år siden Windows 1 ble lansert i 1985, og den første utgaven av Microsofts operativsystem har i lang tid vært tilgjengelig i nettleseren. Det var likevel ikke før Windows 3 kom i 1990 at systemet virkelig begynte å bli populært, mye takket være Microsofts egen kontorprogramvare for systemet.

Windows 3 er ikke et eget operativsystem, men et grafisk og musebasert grensesnitt for MS-DOS. Det inkluderte en rekke programmer fra start av, inkludert Paintbrush, Write, Notepad og en klokke, og byttet dessuten ut det gamle Reversi-spillet fra Windows 1 og 2 med kabalspillet som fortsatt er en kjent og kjær del av enhver Windows-installasjon. I Windows 3.1 fikk vi også Minesveiper og, bak kulissene, Windows-registeret.

Et lite eksempel

En av fordelene med Internet Archives nettbaserte emulering, er at de kan deles av andre nettsteder. Så her er alles Windows 3-favoritt: SkiFree! Klikk på «på-knappen» i vinduet under for å spille. Og post dine beste poengsummer under!

NB: Hvis du bruker Internet Archives egen side for spillet, kan du velge fullskjerm-modus.

2 kommentarer om “Nå kan du spille over 1000 Windows 3.1-spill rett i nettleseren”

  1. Lette kjapt etter noen av spillene jeg har vage minner om fra gamle Win-versjoner, men ikke husker navnet på. Dessverre uten hell. Kommer nok fortsatt til å foretrekke Dosgamesarchive.com for nostalgiske dypdykk. :-)

    Hyppigheten på nye artikler på denne siden har for øvrig tatt seg kraftig opp siden sist jeg var innom. Håper det fortsetter slik, for hovedfokuset på retro og indie passer meg utmerket.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.