Hjernetrim-klassikeren Lemmings er 25 år

I går var det 25 år siden verden først stiftet bekjentskap med de blå raringene i Lemmings.

En av spillhistoriens største klassikere er 25 år. Hjernetrimspillet Lemmings, fra DMA Design (i dag Rockstar North) og Psygnosis kom ut den 14. februar 1991, og gjorde et uutslettelig inntrykk på alle oss som spilte det. I dette spillet er målet å redde en gjeng små, vandrende lemen-vesener fra den sikre død. Utfordringen ligger i at de hele tiden går rett frem, samme hva de støter på, og du må gi dem forskjellige ordre for å sikre at de ikke hopper utfor stup eller vandrer inn i feller.

Vann er dødelig.
Vann er dødelig.

Jobbet egentlig med et annet spill

Lemmings startet som en konseptanimasjon laget av Mike Dailly i DeluxePaint, mens teamet jobbet med mech-skytespill ved navn Walker. I dette spillet var poenget å styre en stor, tobeint kamprobot, men utfordingen var å sikre at den så stor ut, uten å faktisk gjøre den veldig stor på skjermen. Dermed måtte normale fiender være svært små, og i datidens lave oppløsninger var det vrient å lage små figurer som så livaktige ut.

Daillys små figurer passet ikke inn i Walker, men var såpass vellykkede at DMA Design ønsket å bruke dem som fundamentet for et nytt spill. Dermed ble Lemmings født. Etter hvert tok David Jones (også kjent som GTA-seriens far) ansvar for prosjektet, og det utviklet seg til den klassikeren vi kjenner i dag.

Om du har lyst på et lite gjensyn med originalspillet, finnes det en Javascript-versjon av det på nettet. Du kan også lese et stort tilbakeblikk på spillet her på Spillhistorie.no.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.