EA legger straks ned Darkspore-serverne

Har du lyst til å spille Darkspore én siste gang? Da har du dårlig tid.

Maxis-spillet Darkspore ble beskrevet som en ny type actionrollespill da det kom i 2011. Spillet benyttet seg av skaperverktøyet fra det ambisiøse (og egentlig ganske skuffende) Spore, og lot deg designe din egen spillfigur i detalj.

Wow. De offisielle Darkspore-skjermbildene får det til å se utrolig kjipt ut.
Wow. De offisielle Darkspore-skjermbildene får det til å se utrolig kjipt ut.

Selv om Darkspore utmerket godt kunne spilles i enspillermodus, var det i likhet med Maxis’ siste spill, SimCity, avhengig av konstant tilgang på nettet. Dette ble selvsagt presentert som helt nødvendig for at spillet skulle tilby den opplevelsen Maxis ønsket, men det kan nok diskuteres hvor god den forklaringen egentlig er.

Nå er det i alle fall få dager til EA stenger ned Darkspore-serverne den 1. mars, noe som betyr at spillet ikke lenger blir mulig å spille (alene eller med andre). Ganske dårlig nytt for de som liker spillet, samt fremtidige spillhistorikere, med andre ord. Samtidig minner det oss om at SimCity kommer til å lide samme skjebne om noen år. Takk og lov for Cities: Skylines.

Mon tro om alle butikkene som fortsatt har Darkspore liggende i tilbudshylla kommer til å fjerne det nå som det ikke lenger fungerer? Erfaring med tidligere spill av denne typen tyder vel ikke på det.

En kommentar om “EA legger straks ned Darkspore-serverne”

  1. Darkspore liksom… Takke meg til gode gamle Master of Magic! Ingen frekk drm der så den skal spilles helt til de lukker igjen kista og det blir for mørkt til å fortsette på en frisk nomad/death/nature/conjurer kombo eller noe sånt.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.