Focus har annonsert nytt Call of Cthulhu-spill

Kombinerer rollespill og etterforsking, og kommer til PC og konsoll neste år.

H. P. Lovecraft var en mester i å skape uhyggelige historier, og vi har fått overraskende mange gode spill basert på forfatterskapet hans. Nå har Focus Home Interactive annonsert et nytt spill ved navn Call of Cthulhu, som er løst basert på Chaoisums rollespill ved samme navn.

Her kunne det sikkert blitt veldig koselig, om man fikk inn litt ordentlig belysning.
Her kunne det sikkert blitt veldig koselig, om man fikk inn litt ordentlig belysning.

Spillet beskrives som en kombinasjon av rollespill og etterforskning, med både psykologisk skrekk og snike-elementer. Du har reist til ei øy langt fra folk, der du prøver å finne sannheten bak dødsfallet til en kritikerrost kunstner og familien hennes. Men som vanlig i Lovecrafts Cthulhu-univers, er det slett ikke sikkert sannheten er så veldig sunn for helsa.

For de uinnvidde er nemlig dette et univers der vesener fra før tidenes morgen skjuler seg like utenfor menneskehetens fatteevne, og truer med å utrydde oss slik de har utryddet mange andre intelligente raser på Jorden før oss. Hvis vi mennesker bare hadde visst hvor ille det egentlig står til med verden vår, hadde vi blitt ravende gale hele gjengen.

Cyanide står bak

Det nye spillet utvikles av Cyanide, som har et litt blandet rulleblad (de er kanskje mest kjent for Blood Bowl-serien og Pro Cycling Manager, men min favoritt er Aarklash: Legacy). Ifølge Eurogamer, ble det opprinnelig utviklet av Frogwares. Hva som er grunnen til utviklerbyttet aner jeg ikke. Spillet skal i alle fall lanseres i 2017, for PC og konsoll.

PS: Jeg vet du ikke spurte, men det beste Chtulhu-spillet er definitivt Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth. En ukjent og undervurdert klassiker, som utgiver Bethesda gjorde en elendig jobb med lanseringen av.

En kommentar om “Focus har annonsert nytt Call of Cthulhu-spill”

  1. Dette er vel som du nevner det spillet som Frogware holdt på å lage. Vet ikke helt hva som er best/verst av dem og Cyanide…… :P Har ikke spilt noen av de nyeste Sherlock Holmes-spillene, men har spilt Aarklash, som var ganske bra, og Game of Thrones-spillet, som både var bra og elendig på samme tid.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.