Norsk remix-prosjekt tilbake på Kickstarter

Rockebandet FastLoaders har klart å komme til enighet med System 3, og The Last Ninja-nyinnspillingene får grønt lys.

For noen uker siden skrev vi at den britiske utgiveren System 3 hadde lagt inn en protest for å stanse folkefinansieringskampanjen til den Bergen-baserte rockegruppen FastLoaders. Det FastLoaders ønsket å gjøre var å lage nyinnspillinger av musikken fra The Last Ninja-spillene, som System 3 ga ut på åtti- og nittitallet.

The Last Ninja på Commodore 64.
The Last Ninja på Commodore 64.

Gruppen hadde vært i kontakt med originalmusikerne, som eier rettighetene til låtene, og fått grønt lys av dem. Men System 3 så bruken av The Last Ninja-navnet som et problem, og i stedet for å samarbeide med FastLoaders for å skape blest rundt den gamle spillserien, valgte de altså å forsøke å få hele prosjektet stanset.

Grønt lys for kampanjen på Kickstarter

Nå har partene heldigvis klart å komme til enighet bak kulissene, og kampanjen er tilbake på Kickstarter med System 3s «velsignelse». Prosjektet heter nå kun Ninja Musicology, og FastLoaders har fått inn en bolk med tekst om rettighetene, samt en rekke ™-tegn som ser ut til å ha fått System 3 og advokatene deres til å slappe av.

For øyeblikket har kampanjen 23 dager igjen, og har samlet inn cirka 110 000 kroner av de cirka 295 000 kronene de trenger. Om de når målet, vil det resultere i tre album, samt en konsert i London og video fra konserten på Blu-ray.

Ta en titt på denne Kickstarter-presentasjonen for å se (og, ikke minst, høre) hva du kan forvente av nyinnspillingene:

En kommentar om “Norsk remix-prosjekt tilbake på Kickstarter”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.