Opplev Apollo 11-ekspedisjonen i «virtual reality»

Spill og historie kombineres i Apollo 11 VR, der vi får oppleve den første Månelandingen.

For mange er den kanskje mest åpenbare fordelen med virtuell virkelighet ikke det at spill blir så mye kulere eller mer involverende når man får på seg et VR-hodesett, men at teknologien tillater oss å oppleve både historiske og dagsaktuelle hendelser på en måte som tradisjonelle formater ikke klarer. Det er én ting å se en film om noe som har skjedd, men noe ganske annet å få bli en del av en autentisk rekonstruksjon av hendelsene.

Ikke klaustrofobisk i det hele tatt.
Ikke klaustrofobisk i det hele tatt.

Bli med til Månen

Apollo 11 VR forsøker å gjøre dette. Denne spilldokumentaren gir oss en eksklusiv billett til den første Månelandingen. Spillet kombinerer historisk bildemateriale og lyd med interaktive sekvenser der du får være med å styre romskipet og landingsfartøyet, utforske Månens overflate og utføre ulike eksperimenter.

Utviklerne håper at opplevelsen ikke bare vil være lærerik, men gi deg varende inntrykk og en «dyp respekt for mennene og kvinnene som jobbet med Apollo-programmet under NASAs gullalder». Spillet er tilgjengelig både for Oculus og HTC Vive (på Steam koster det en hundrings), og kommer til PlayStation VR senere.

Merk: Du for øyeblikket ha VR-hodesett for å bruke dette spillet, men utviklerne har lyttet til brukerne som ønsker en normal «desktop»-versjon. Derfor jobber de nå med en versjon for normale skjermer også.

Hvis dette er en type prosjekt som interesserer deg, bør du forøvrig også ta en titt på simulatorprosjektet Go For Launch: Mercury på Kickstarter.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.