Racing Apex skal gjenskape nittitallets bilspill

Dette racingspillet er inspirert av gårsdagens arkaderacere.

Racing Apex er et arkaderacingspill av den typen der bilene utrustes med ulike våpen, slik at spillerne får mulighet til å kompensere for manglende føreregenskaper ved å skyte seg til seier. Spillet benytter seg av en stilig, retroinspirert grafikkstil med uteksturerte biler og miljøer, harde kanter og massevis av farger.

Jeg liker førstepersonsvinkelen.
Jeg liker førstepersonsvinkelen.

Selv om utviklerne har hentet inspirasjon fra klassiske spill, lover de også at Racing Apex får en rekke moderne elementer. Selv har de blant annet jobbet med spill som Burnout-serien og Midnight Club.

Racing Apex skal ha vært under utvikling i mange år, men kun på fritiden. Nå som spillet har nådd «pre-alpha», ønsker utviklerne å bruke mer tid på spillet. I den forbindelse har de startet en folkefinansieringskampanje på Kickstarter, men det ser ikke ut som denne går spesielt godt. Med kun 16 dager igjen, har finansieringen knapt forlatt startstreken.

Om alt går etter planen, skal spillet komme i januar 2017. Antakeligvis vil datoen forskyves om kampanjen feiler, og utviklerne må fortsette å behandle spillet som et fritidsprosjekt. Her er i alle fall utviklernes presentasjon:

Kanskje de rett og slett prøver litt for hardt å imitere japanske arkaderacere? Selv syntes jeg i alle fall både kommentatoren og introduksjonen av de ulike figurene ble litt slitsom. Utover det syntes jeg spillet ser ganske stilig ut, og jeg liker grafikkstilen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.