Sega med stor Steam-nyhet

Sega lanserer et virtuelt Mega Drive-rom på Steam, med støtte for modifiserte spill!

Den tidligere konsollfabrikanten Sega har i lang tid solgt klassiske spill for Mega Drive (eller Genesis, hvis du er en norsktalende amerikaner) på Steam, men nå vil de ta det hele til et nytt nivå. Den 28. april vil de nemlig å lansere noe de kaller Sega Mega Drive Classics Hub på systemet.

Den mest åpenbare endringen er at presentasjonen blitt kraftig oppdatert – vi får et slags virtuelt spillrom basert på et typisk soverom fra tidlig på nittitallet, fullt av Sega-greier og med en hylle der alle Mega Drive-spillene du har kjøpt får plass. Det viktigste i rommet er selvsagt den svære TV-en, som ser ut til å fungere som en ekte skjerm for de emulerte spillene.

Nye funksjoner

Men bak kulissene er endringene enda større. Systemet har nemlig full støtte for Steam Workshop, så spillerne får mulighet til å dele modifiserte versjoner av spillene med andre. Sega går imidlertid ikke i detalj om hvordan dette skal fungere.

Vi loves også svært nøyaktig emulering, lokal flerspiller for alle spillene som støtter det, valgfrie grafikkfiltre, muligheten til å lagre spillet når du vil, og full støtte for kontrollere (mye av dette var allerede tilgjengelig med det gamle systemet). Forhåpentligvis inkluderer systemet også en enkel meny der man kan starte spillene som før.

Om du allerede eier ett eller flere Mega Drive-spill på Steam, vil Classics Hub lanseres som en gratis oppdatering. Ta en titt på denne presentasjonsvideoen:

Her er en liste over spill som støttes fra starten av:

Golden Axe™
Altered Beast™
Comix Zone™
Ecco the Dolphin™
Gain Ground™
Shinobi™ III: Return of the Ninja Master
Vectorman™
Crack Down™
Shadow Dancer™
Space Harrier™ II
Ecco™ Jr.
Alex Kidd™ in the Enchanted Castle
Bonanza Bros.™
Super Thunder Blade™
Kid Chameleon™
Ristar™
Galaxy Force II™
Columns™
Eternal Champions™
Fatal Labyrinth™
Bio-Hazard Battle™
Columns™ III
Sword of Vermilion™
Virtua Fighter™ 2
Ecco™: The Tides of Time
Alien Storm
Decap Attack™
Flicky™
ESWAT™: City Under Siege
Golden Axe™ II
Landstalker: The Treasures of King Nole
Shining Force
Wonder Boy III: Monster Lair
Streets of Rage 2
Alien Soldier
Light Crusader
Gunstar Heroes
Streets of Rage
Shining Force II
Shining in the Darkness
Beyond Oasis
Dynamite Headdy
Golden Axe III
Phantasy Star II
Phantasy Star III: Generations of Doom
Phantasy Star IV: The End of the Millennium
Streets of Rage 3
Revenge of the Shinob
Vectorman 2
Wonder Boy in Monster World

Hm, virker som Sega slapp opp for ™-tegn omtrent midt i lista.

Vi har forresten tilbakeblikk på to av Segas største klassikere her på Spillhistorie.no – Golden Axe og Out Run. Sistnevnte er fortsatt ikke tilgjengelig på Steam, men nå som Sega har annonsert det nye systemet sitt, bør det vel komme. Selv om arkadeversjonen strengt tatt hadde vært kulere.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.