Spillutvikleren Dan Marshall kan ingenting om fotball

Det hindrer ham ikke i å lage et «fotballspill» som faktisk ser temmelig artig ut.

Dan Marshall hovedmannen bak indiestudioet Size Five Games, som feirer ti år i dag. Han har tidligere har laget et par kule pek-og-klikk-eventyr (Ben There, Dan That og Time, Gentlemen, Please!), et «sexundervisningsspill» ved navn Privates, samt actionspillet Gun Monkeys og plattform/tyverispillet The Swindle.

Nå jobber han med et fotballspill, på tross av at han ikke kjenner reglene i fotball. Ikke har han tenkt å lære dem, heller.

Spillet heter Behold the Kickmen, og her spiller to lag med opp til flere spillere hver på runde baner. Poenget er å «gjøre mål», og Mashall er overbevist om at spillet hans er mye bedre enn den ekte versjonen av fotball. Kontrollsystemet ser i alle fall ganske artig ut:

Slik gjør du et mål, forresten:

Spillet har også lyd, i tilfelle du var usikker:

Følg utviklingen på Twitter, der du også kan se flere velmenende fotballfans forsøke å forklare Marshall hvordan fotball egentlig fungerer, og at det heter å «score mål», ikke å «gjøre mål».

Det var forresten en trailer for det nye fotballspillet Super Arcade Football som inspirerte Marshall til å lage fotballspill i utgangspunktet. Det spillet har vi tilfeldigvis tatt en titt på allerede.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.