Japansk kultgrøsser lanseres på Steam i dag

Corpse Party følger en gruppe skoleungdommer som … vel, det er et grøsserspill, så du kan vel gjette hva som skjer med dem.

Hvis en venninde skal forlate vennegjengen og flytte til et annet sted, kan det være en grei idé å organisere en eller annen slags avskjedsfest. Men man bør kanskje unngå å bruke denne anledningen til å gjennomføre okkulte ritualer man har funnet på nettet. Spesielt når skolen man befinner seg i står oppå ruinene av en institusjon som møtte et tragisk endelikt for mange år siden.

Jeg vet ikke hva dette er, men jeg vasker det i alle fall ikke opp.
Jeg vet ikke hva dette er, men jeg vasker det i alle fall ikke opp.

I Corpse Party er det imidlertid akkurat dette en gjeng ungdommer gjør, og da går det som det må gå. Dette er et grøsserspill modellert etter tradisjonelle, japanske rollespill, der du må forsøke å hindre en gruppe på ni elever i å bli drept på brutalt og overnaturlig vis, i en alternativ virkelighet som det tidligere nevnte ritualet har sendt dem til.

Handlingen sees fra fugleperspektiv, og spillet fungerer i stor grad som en kombinasjon av pek-og-klikk-eventyr og et klassisk JRPG-spill (uten de taktiske kampsekvensene vi vanligvis får i slike spill). Vi loves også 5000 linjer med dialog – på japansk, selvsagt, men tekstet på engelsk.

Corpse Party kom opprinnelig ut på nittitallet, på den japanske NEC PC-plattformen. Versjonen som lanseres på Steam i dag er basert på en Japan-eksklusiv Windows-utgave som kom ut i 2008. Den er litt annerledes enn de mer kjente utgavene for PSP og 3DS, og har blant annet fire bonuskapitler (inkludert ett som er PC-eksklusivt). Grafikken er også annerledes enn i konsollutgavene.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.