Nå kan du spille modifiserte Mega Drive-spill på Steam

Vi viser deg hvordan (og gir deg samtidig noen andre tips).

Sega har nå lansert sitt virtuelle spillrom på Steam. Her kan du spille alle Mega Drive-klassikerne du har kjøpt gjennom et helt nytt grensesnitt, som er modellert for å se ut som et klassisk gutterom fra nittitallet.

Vil du spille Alien Soldier i 60 hz? Det kan du nå.
Vil du spille Alien Soldier i 60 hz? Det kan du nå.

Skal jeg være helt ærlig, så er det litt i overkant kronglete til at jeg tror jeg vil bruke det fremfor det tradisjonelle oppstartssystemet (som fortsatt er tilgjengelig). Men det nye spillrommet har én stor, og veldig kul, fordel: Det lar deg spille modifiserte spill.

Allerede har det kommet en bråte modifikasjoner på Steam, og de er svært varierte. Den mest populære er merkelig nok en versjon av slåssespillet Streets of Rage 2 der lyden fiendene lager når de dør er byttet ut med Tim Allens merkelige ulyd fra TV-serien Home Improvement.

Denne Sonic 2-modifikasjonen er et helt nytt spill.
Denne Sonic 2-modifikasjonen er et helt nytt spill.

Men det er også mer fornuftige modifikasjoner. For eksempel kan du laste ned den originale, japanske versjonen av Alien Soldier, som kjører i 60 hz, i stedet for PAL-frekvensen 50 hz. Eller versjoner av spill som Phantasy Star II og Shinobi III der ulike bugs og slikt har blitt fikset.

Eller hva med Ecco the Dolphin med sjekkpunkter underveis? Eller Sonic the Hedgehog med Knuckles i hovedrollen? Vi får til og med helt nye spill, i form av «hacks».

Slik bruker du funksjonen:

  • Gå inn i samlingens Steam Workshop, (via knappen «browse the workshop»/«bla gjennom workshopen» i Steam, eller gjennom samlingens samfunnsside) og velg den modifikasjonen du ønsker. Husk at du må eie det spesifikke Mega Drive-spillet den gjelder for.
  • Trykk den grønne «subscribe»/«abbonér»-knappen.
  • Gå inn i spillrommet, naviger deg frem til spillet, og velg «Mods». Velg modifikasjonen fra listen som dukker opp. Voila!
Enkelt!
Enkelt!

Forresten: Emulatoren bruker en effekt for å simulere en krum CRT-skjerm, samt et filter som skal gjøre grafikken glattere. Dette er smak og behag, men jeg syntes krummingen var litt teit når man bruker fullskjerm-modus, og foretrekker dessuten å bruke den originale pikselkunsten. Slik endrer du innstillingene:

Velg spillkonsollen i spillrommet, og gå inn i «emulator controls». Du skrur av filtereffekten ved å fjerne krysset på HQ2X, og reduserer eller fjerner krummingen i TV Projection-feltet.

Nå er det bare å lene seg tilbake, og kose seg med klassiske Sega Mega Drive-spill resten av helgen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.