Lommedatamaskinen PocketCHIP vil støtte Pico-8

PocketCHIP er en fullverdig datamaskin i lommeformat, og nå blir den også en håndholdt spillkonsoll.

Den folkefinansierte CHIP-datamaskinen er en Raspberry Pi-aktig billigmaskin som kjører Linux. Denne får også en dyrere og mer avansert variant, ved navn PocketCHIP, som i praksis er en fullverdig datamaskin med tastatur og trykksensitiv skjerm, men som får plass i jakkelomma.

Kunne du tenke deg en slik datamaskin?
Kunne du tenke deg en slik datamaskin?

Nå er det dessuten klart at den får støtte for Pico-8, en stadig mer populær «fantasikonsoll» som allerede har tusenvis av spill. Pico-8 er kort sagt et spillutviklersystem designet med konkrete og svært begrensede rammer – tenk deg en klassisk, 8-bits spillkonsoll som kun eksisterer som programvare.

På samme måte som i gamle dager, da spillutviklerne ble stadig bedre til å arbeide innenfor de individuelle plattformenes mange store begrensninger, klarer hobbyutviklere å gjøre stadig mer utrolige ting innenfor Pico-8-systemets rammer. Ikke bare det, men hvis du ikke liker hvordan et spill fungerer, kan du bare endre det. Du trenger ikke noen PocketCHIP for å leke deg med Pico-8.

PocketCHIP-systemet kan forhåndsbestilles nå (for cirka 400 kroner pluss frakt), og vil begynne å sendes ut i juni. Mer informasjon finner du på det offisielle nettstedet. Ta også en titt på denne videoen:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.