Nye Shadow of the Beast får Amiga-versjonen inkludert

Et av de mest kjente Amiga-spillene gjenoppstår på PlayStation 4, sammen med David Whittakers lydspor.

Det lekre actionspillet Shadow of the Beast var et av spillene som demonstrerte Amiga-plattformens avanserte egenskaper, og var med å gjøre plattformen svært populær på åttitallet. Takket være en distinkt grafikkstil, mengder av farger på skjermen samtidig og opp til tolv lag med grafikk som skrollet uavhengig av hverandre, bød det på en imponerende visuell opplevelse.

Kombinert med et lydspor som benyttet seg tungt av samplede instrumenter, ble presentasjonen ganske heftig i en tid der folk var vant med Commodore 64, ZX Spectrum og Nintendo Entertainment System.

Nye Shadow of the Beast.
Nye Shadow of the Beast.

Den 17. mai gjør Shadow of the Beast-serien comeback på PlayStation 4, og det nye spillet virker som et rimelig heftig God of War-aktig actionspill. I går ble det dessuten klart at den originale Amiga-versjonen inkluderes i pakken. Siden spillet er kjent for sin høye (og, ærlig talt, ikke helt rettferdige) vanskelighetsgrad, har utviklerne lagt til muligheten til å skru på hjelpemidler som uendelig liv.

I tillegg er det originale lydsporet til David Whittaker tilgjengelig i spillet, men dette må du låse opp gjennom spillingen. Når du først har gjort det, kan du velge å spille med orginalmusikken i stedet for det nykomponerte lydsporet fra Ian Livingstone. Boksbildet fra kunstneren Roger Dean blir også tilgjengelig.

Ta en titt på denne videoen, der Roger Dean og originaldesigner Martin Edmondson bidrar med noen tanker om Shadow of the Beast på Amiga:

Det originale Shadow of the Beast-spillet ville neppe blitt den helt store suksessen uten den heftige presentasjonen. Det er, som nevnt, blodig vanskelig, og spillbarheten var heller aldri noe sterkt kort. Men det er moro å se det gjenfødt likevel.

Utviklerne tror dette er første gangen et emulert Amiga-spill noensinne har funnet veien til en Sony-konsoll, og jeg kan i alle fall ikke komme på noen andre tilfeller hvor dette har skjedd. Forhåpentlivis blir det ikke den siste – Sony eier jo hele Psygnosis-biblioteket, som blant annet har spill som Lemmings og Digital Illusions-perlen Benefactor.

Og la oss for all del ikke glemme at det kom flere spill i serien. Shadow of the Beast III er i mine øyne et mye bedre, og langt mer interessant spill, enn originalen.

Det er forøvrig ikke bare PlayStation 4-eiere som får stifte bekjentskap med Amiga-plattformen. Også på den digitale distribusjonsportalen Steam har det dukket opp et Amiga-spill – men det er faktisk helt nytt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.