Lager bok om spillutgiveren Mastertronic

Husker du Mastertronic? Nå får den svært aktive åttitallsutgiveren sin egen bok.

Den britiske spillutgiveren Mastertronic ble grunnlagt i 1983, og lanserte en hel bråte spill i løpet av åttitallet. De fokuserte nemlig på hjemmedatamaskiner som Commodore 64, der det var mulig for små team å på relativt kort lage konkurransedyktige spill, som så ble solgt for 1,99 eller 4,99 pund i butikkene. På tross av den lave prisen, fikk mange av spillene deres et svært godt rykte.

Et par eksempelsider.
Et par eksempelsider.

The Mastertronic Archives er en ny bok som vil dekke de mange spillene utgiveren ga ut på åttitallet. Boka kommer i to varianter, der den ene (på 256 sider) dekker alle spillene som ble solgt for 1,99 pund, mens den andre (på 512 sider) også dekker de dyrere spillene og spill som ble solgt under merkenavn som Americana, MAD, Rebound og Rack-It.

Alle spillene får grunnleggende informasjon om utviklerne og litt tekst om spillene, samt boksbilder og skjermbilder.

Boka er planlagt utgitt i desember, og en Kickstarter-kampanje er startet for å dekke kostnadene ved trykking og så videre. En litt fin sak er at PDF-versjonene av boka er ganske billige – for oss som bor i Norge, og er vant med dyre fraktkostnader, er det ganske greit å slippe unna med ti dollar for å få den største versjonen av boka i elektronisk format.

Mastertronic endte til slutt opp som en del av Sega, men navnet deres ble hentet frem fra glemselen igjen i 2004. Nye Mastertronic fokuserte på å relansere spill fra andre utgivere for en billig penge, og prøvde seg også som utgiver via digital distribusjon. De gikk imidlertid konkurs i fjor.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.