Svenske Spelpappan skriver bok om Amiga

Nå kan du forhåndsbestille Generation 500, en bok om den viktige Amiga-plattformen.

Svenske Jimmy Wilhelmsson eier retrospillbloggen Spelpappan.se, der han skriver om klassiske retrospill og relaterte temaer. Men han har også skrevet Commodore 64-boken Generation 64 (sammen med Kenneth Grönwall), og denne boken har fått en svært positiv mottakelse i retrospillmiljøet. Den har til og med blitt oversatt til engelsk.

Nå jobber han og Kenneth Grönwall med en oppfølger, om Amiga-plattformen. Den heter naturlig nok Generation 500, og på det offisielle nettstedet introduseres den slik:

Om du nuförtiden lyssnar på Apple och IBM kan det låta som att det var de som såg till att film, foto, musik och spel flyttade in i datorn. Men så var det inte. Långt innan vuxenvärlden insett vidden av den digitala revolutionen satt ungdomar och byggde den, framför vanliga flimrande tv-skärmar.

Hemdatorn Amiga 500 kom till Sverige under våren 1987 och en ny generation unga digitala pionjärer tog vid efter de tidigare. De lärde sig att utan dyr kringutrustning skapa elektronisk musik, avancerad grafik, processortunga animationer, nya spelinnovationer och ingenjörsmässig demokod – i källare, gympasalar och tonårsrum. Det var de som till slut gjorde datorn cool.

Boken skal etter planen få 180 sider, og slippes i mai 2017. Den kan nå forhåndsbestilles for 349 svenske kroner, og da får du i tillegg en musematte, et futteral å ha boken i (som også har plass til forgjengeren), en PDF-versjon, et klistermerke og Wilhelmssons signatur på boken. I likhet med Generation 64 kommer den ferdige boken utvilsomt også til å bli tilgjengelig hos et bredt utvalg svenske bokhandlere, men de som forhåndsbestiller får den tre uker før alle andre.

Wilhelmsson har forøvrig også vært med å skrive en bok om rollespill.

Om toppbildet: Amiga 500 m/spill. Jeg tok bildet da jeg besøkte Game On 2.0-utstillingen på Teknisk museum.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.