2D-eventyr inspirert av Flashback og Another World

I actioneventyret The Way legger du ut på eksotiske eventyr for å gjenoppvekke din døde kjæreste.

Delphine-klassikerne Another World og Flashback imponerte mange gamere på nittitallet, takket være filmatisk action og en unik kombinasjon av spillmekanismer og historiefortelling (i alle fall i Another World – Flashback var mye mer tradisjonelt, og minnet sånn sett mer om Prince of Persia).

Pene piksler.
Pene piksler.

Polske Puzzling Dream har nå lansert et 2D-eventyr ved navn The Way, som skal være inspirert av de to klassikerne. Her følger vi en person som legger ut på et farlig eventyr for å finne en måte å gjenoppvekke sitt livs kjærlighet fra de døde, og spillet skal levere en involverende science/fiction-historie, tøffe gåter og unike miljøer å utforske.

I motsetning til inspirasjonskildene, som benyttet seg av «rotoscoping» for å skape svært realistiske animasjoner basert på bevegelsene til ekte mennesker, virker det som utviklerne av The Way har gått for langt mer tradisjonell pikselkunst. Men presentasjonen ser fortsatt temmelig lekker ut, som du kan se av traileren under.

The Way koster med lanseringsrabatt 85 kroner på Steam (normal pris er 100 kroner). På GOG og Humble Store koster det betydelig mer. Tilbakemeldingene er «veldig positive», med enkelte kritiske røster som trekker frem et potensielt frustrerende fokus på prøving og feiling i deler av spillet. Det kan også virke som spillet fungerer best med håndkontroller.

2 kommentarer om “2D-eventyr inspirert av Flashback og Another World”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.