Flerspillerklassikeren Roketz vender snart tilbake

Det heftige «cave flyer»-spillet for Amiga og MS-DOS får nyversjon.

På nittitallet var «cave flyer»-sjangeren veldig populær. Dette var todimensjonale actionspill der spillerne jaktet på hverandre i svære arenaer sett fra siden. Spillerne fikk kontroll over romskip, ofte med svært forskjellige våpensystemer, og kontrollene minne litt om de vi fant i Atari-klassikeren Asteroids. Her måtte man imidlertid også forholde seg til tyngdekraften.

Roketz er en «cave flyer» som kom til Amiga og MS-DOS på midten av nittitallet. Det ble nok aldri noen kjempesuksess, antakeligvis litt fordi Amiga-markedet på dette tidspunktet var ganske innskrumpet, men det fikk sine tilhengere. Og en av disse jobber nå med en kommersiell nyversjon, med originalskapernes velsignelse.

Nye Roketz heter Roketz Reduz, og byr på både nettbasert og lokal flerspiller for opp til fire. Man kan også putte inn datastyrte motstandere, om man ikke har noen å spille med, eller trenger flere skyteskiver. Spillet får ni brett fra MS-DOS-versjonen, fire forskjellige romskip (basert på Amiga-utgavene), 16 ulike våpen og 8 typer utstyr. I tillegg til «deathmatch», får det en racing-modus.

Roketz Reduz skal etter planen snart lanseres i «early access». Her er traileren:

En kommentar om “Flerspillerklassikeren Roketz vender snart tilbake”

  1. Rocketz på amigan ja..var good times ;) .. oxo Gravity force å turboraketti ;D
    ingen oppbrukt sjanger akkurat så.. på tide!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.