Japansk kultklassiker er relansert på GOG

Har du hørt om D: The Game? Dette spillet var så voldelig at spillskaper Kenji Eno måtte lure unna de verste scenene for å få det utgitt.

D: The Game er et psykologisk grøsserspill som opprinnelig kom ut i 1995. Det er ikke spesielt kjent, antakeligvis fordi det debuterte på konsollfloppen 3DO, men det har etter hvert fått status som en kultklassiker. Nå har PC-versjonen av D: The Game blitt relansert på GOG, via Night Dive Studios. Spillet koster 48 kroner på tjenesten.

Handlingen foregår i et svært sykehus i Los Angeles, der en tilsynelatende gal mann har tatt en haug av gisler som han har slaktet ned for fote. Du spiller Laura Harris, datteren til gisseltakeren, og nå har du to timer på deg på å finne ut hvorfor han ble til et slikt blodtørstig monster, og hva du kan gjøre for å redde de resterende gislene. Det viser seg raskt at det er svært mørke krefter i sving.

Som mange andre FMV-spill, bruker D: The Game en oppløsning som ikke akkurat imponerer i dag.
Som mange andre FMV-spill, bruker D en oppløsning som ikke akkurat imponerer i dag.

Selv om beskrivelsen kanskje får spillet til å høres ut som et actionspill, er det et eventyrspill fokusert på gåter. Spillet bruker «full motion video». Tidsfristen på to timer er ekte, og minuttene telles ned i sanntid, så det lønner seg å tenke raskt.

For voldelig for sensuren

I et intervju på nå nedlagte 1UP forklarte spillskaper Kenji Eno at D: The Game var så voldelig at han ikke trodde det ville passere sensuren. Derfor leverte han en rensket versjon for evaluering, men han ventet bevisst til fristen var gått ut med å gjøre dette. Resultatet var at etter godkjenningen, måtte han selv bringe spillet til USA for produksjon – og på flyturen byttet han den godkjente versjonen med den «ekte», ultravoldelige utgaven. Ingen merket noe, og spillet gikk i trykken slik han ønsket.

D: The Game ble aldri noen suksess i vesten, men ifølge Eurogamer solgte det over én million kopier i Japan. Det fikk også en oppfølger, D2, og et spill ved navn Enemy Zero har samme hovedperson. Ifølge Eurogamer er det en sjanse for at sistnevnte også kan bli relansert. D2 kan vi imidlertid se langt etter, ettersom det spillet aldri kom til PC.

Kenji Eno ble kjent for sine mange uortodokse spill, og fikk rykte på seg for å være en rebell. Han jobbet også med elektronisk musikk. I 2013 døde han av hjerteproblemer, bare 42 år gammel.

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.