Final Fantasy XII får nyversjon

Det japanske rollespillet blir gjenfødt på PlayStation 4.

Square Enix har annonsert at Final Fantasy XII, som opprinnelig kom ut på PlayStation 2 i 2006, får en nyversjon for PlayStation 4. Ingen andre plattformer har blitt nevnt, men den dukker sikkert opp til andre plattformer etter hvert. Det nye spillet skal lanseres i 2017.

Kampsystemet var rimelig ulikt de tidligere spillene i serien.
Kampsystemet var rimelig ulikt de tidligere spillene i serien.

Da Final Fantasy XII kom ut, var det det første enspillerrollespillet i serien på fem år, og det var naturlig nok knyttet store forventninger til spillet. Generelt fikk det en god mottakelse, og det solgte også svært godt. Over fem millioner kopier er solgt til nå.

Kent William Innholt anmeldte spillet for Gamer.no, og ga det en syver. Han skrev at det «veksler mellom å være verdens beste eventyr og beint fram kjedsommelig». Men anmeldelsen fikk også noen avsnitt skrevet av Øysten Furevik, som heller ville gi det en nier, og mente at Square Enix hadde «funnet opp serien på nytt», med stort hell.

Ta en titt på denne traileren for å se hvordan det nye spillet blir:

Final Fantasy-tilhengere har utvilsomt også fått med seg at Final Fantasy X/X-2 ble relansert på Steam nylig.

En kommentar om “Final Fantasy XII får nyversjon”

  1. Får håpe den kommer til PC også, da…. Final Fantasy-spillene er jo ganske grei tidtrøyte, men ingen av dem kan vel kalles spektakulære. Skal allikevel sies at jeg ikke har spilt Final Fantasy VI på SNES, som vel går for å være det beste av dem.

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.