Sharp-spillet Space Cavern får nyversjon

Nyutgave av det originale «gravespillet» fra 1980 søker Greenlight-støtte.

På åttitallet var japanske Sharp en populær fabrikant av datamaskiner. Systemene deres fikk mest suksess i hjemlandet, men her i Norge var Sharp MZ-700 en relativt populær plattform på midten av åttitallet. Den første plattformen jeg selv eide var en Sharp MZ-80A.

Originalversjonen.
Originalversjonen.

I 1980 kom et spill som het Space Cavern til dette systemets forgjenger, Sharp MZ-80K. Dette kan beskrives som et sandkassespill som har visse likhetstrekk med Namco-klassikeren Dig Dug fra to år senere. Spillet ble utviklet av Takaya Arita, og selv om det er ukjent her i vesten, fikk det mye oppmerksomhet av hobbypressen da det ble lansert i Japan. Det kom senere til Sharp MZ-700.

Nå får spillet en relansering ved navn Cosmic Cavern 3671. Denne inneholder faktisk tre separate versjoner av spillet – originalutgaven og to versjoner som «modifiserer frustrerende deler av originalen» og legger til nye funksjoner. Namco-veteran Hiroshi Ono (som blant annet lagde grafikken til tidliger enevnte Dig Dug) har vært involvert i utviklingen av nyversjonene, og musikken er laget av Yuzo Koshiro (med spill som Streets of Rage, The Revenge of Shinobi og Shenmue på rullebladet).

Om du syntes dette virker som et interessant spill, kan du gi det din stemme på Greenlight for å sikre Steam-lansering. Her er en presentasjon av spillet:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.