Forbidden Siren er relansert på PS4

Et av de skumleste spillene fra PS2-eraen er tilbake.

I de senere årene har jeg bestemt at grøsserspill rett og slett ikke er noe for meg, og i stor grad prøvd å unngå dem («i de senere årene» betyr her «etter at jeg spilte Amnesia»). Men i 2004 var jeg yngre og modigere, og testet den japanske grøsseren Forbidden Siren på PlayStation 2. Frem til Amnesia dukket opp, var dette sannsynligvis det skumleste spillet jeg noensinne hadde spilt.

Sorry.
Sorry.

Nå er Forbidden Siren ute på PlayStation 4. Dette er originalversjonen, ikke PlayStation 3-spillet Siren: Blood Curse, men grafikken rendres i 1080p, og det er støtte for Trophies, Vita Remote Play og så videre.

Forbidden Siren foregår i en japansk landsby som nå har blitt oversvømt av levende døde. Det følger ti personer, som befinner seg på ulike steder i landsbyen og opplever de grufulle hendelsene fra sine egne vinkler. Handlingen hopper frem og tilbake, både i tid og sted, og gradvis pusles et helhetlig bilde av hendelsene sammen.

Et unikt spillelement er muligheten til å se det som skjer fra andres synsvinkel – også zombienes. Dette kan være helt nødvendig for å finne ut hvordan du skal komme deg forbi dem i live. Du må også ofte passe på andre figurer, noe som kompliserer sakene. Men spillet har også noen frustrerende aspekter, slik som et kontrollsystem som ikke alltid samarbeider.

Spillet het forøvrig bare Siren i flere andre deler av verden.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.