Drømmefall-historien er ferdig

Den siste episoden av Drømmefall Kapitler ble lansert i forrige uke.

I lang tid så det ut som vi aldri skulle få oppleve avslutningen på historien som ble startet i Drømmefall. Utgiver Funcom satte seg bom fast i MMO-hengemyra, og ingen utenfor Tyskland hadde tro på eventyrspill i større format. Men så kom Kickstarter på banen med et Double Fine-formet smell, og gamle spillsjangere fikk plutselig nytt liv – sammen med ideen om at den tradisjonelle, utgiverstyrte modellen for spillutvikling ikke lenger var den eneste muligheten selv for større prosjekter.

I 2012 startet Drømmefall-skaper Ragnar Tørnquist og en gjeng Funcom-veteraner sitt eget utviklerstudio, og tidlig året etter startet de folkefinansieringen av Drømmefall Kapitler, som skulle være en episodebasert oppfølger til Drømmefall. Kampanjen var en suksess, og den første episoden ble lansert i oktober 2014. Siden har det gått litt opp og ned for utviklerne, blant annet takket være en problematisk spillmotor-oppgradering, men nå er den femte og siste episoden av Drømmefall Kapitler lansert. Dermed har Drømmefall endelig fått sin avslutning.

Naturlig nok er Red Thread Games forsiktige med å gi detaljer om den siste episoden, som heter Redux, av frykt for å røpe for mye av det som har skjedd til nå i serien. Mange spillere har nok ventet med å starte Drømmefall Kapitler, for å slippe den irriterende ventetiden mellom episodene som episodebaserte spill sliter med (spesielt når man aldri helt vet når neste episode dukker opp), så det er nok et klokt valg. Men her er i alle fall en trailer:

Nå jobber Red Thread Games med vestlandsgrøsseren Draugen og et «polar-punk»-spill satt til Svalbard.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.