Nå har Luftfartsmuseet i Bodø fått en ny attraksjon

Newton Flight Academy åpnet denne helgen.

En av sjangerne vi her på Spillhistorie kanskje setter litt høyere pris på enn den gjennomsnittlige spillsiden, er flysimulatorer. Derfor må vi innrømme at det er med et lite snev av misunnelse vi mottok nyheten om at Bodø-væringer nå kan besøke Newton Flight Academy på Luftfartsmuseet.

Tre fullt bevegelige og realistiske flysimulatorer installert og klare til bruk. Bilde: Marte Antonsen.
Tre fullt bevegelige og realistiske flysimulatorer installert og klare til bruk. Bilde: Marte Antonsen.

I dette nye anlegget er det tre store simulatorer der man kan sette seg inn i en gjenskapt og fullstendig bevegelig cockpit, og selv ta kontroll over spakene for en kort flytur over Bodø.

Nybegynnerpakken gir deg 15 minutters instruksjon og 15 minutters flyging, mens pakken for viderekomne gir deg opp til 30 minutters flygetid. En billett er gyldig for opp til to personer i simulatoren samtidig. Senteret holder åpent fra kl. 12 til 18 hver dag.

Newton Flight Academy er ment for både ungdom (ned til 12 år) og voksne, og skal ifølge pressemeldingen gi «en unik og realistisk opplevelse hvor de lærer fundamentale prinsipper og ferdigheter innen aerodynamikk, navigasjon og metrologi samt at publikum får planlegge og gjennomføre flyturer i realistiske og bevegelige flysimulatorer».

Flere anlegg på vei

Planen er at dette skal bli det første av flere slike anlegg rundt om i Skandinavia. Konseptet er utviklet av stiftelsen FIRST Scandinavia i samarbeid med Norsk Luftfartsmuseum.

Andreas Aasen (16), Lars Rønhaug Pettersen (16) og Caroline Sofie Pedersen (16) planlegger sin flytur. Bilde: Marte Antonsen.
Andreas Aasen (16), Lars Rønhaug Pettersen (16) og Caroline Sofie Pedersen (16) planlegger sin flytur. Bilde: Marte Antonsen.

– Dette er et unikt prosjekt som vi takket være gode samarbeidspartnere har fått realisert i rekordfart. Det at vi kan tilby ungdommer helt ned i 12-årsalderen en mulighet til å lære de fundamentale ting om hvordan et fly kan fly, og gi dem en realistisk erfaring som pilot i de bevegelige simulatorene, tror jeg ikke man finner maken til noen steder i verden, sier Per-Arild Konradsen, som er daglig leder i FIRST Scandinavia.

Han fortsetter:

– Fra og med skoleåret 2017-2018 håper vi at dette skal være en del av det regulære undervisningstilbudet for ungdomsskoler og videregående skoler i regionen, men inntil da vil senteret være åpent for publikum generelt, flyklubber og andre som har lyst på en spennende og lærerik flyopplevelse.

Om toppbildet: Andreas Aasen (16) og Caroline Sofie Pedersen (16) demonstrerte flysimulatorene under åpningen fredag. Bilde: Marte Antonsen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.