Hewson vil gi ut sitt første spill på 25 år

Passende nok er det tungt inspirert av en av deres største klassikere, Uridium.

En av de mest kjente, britiske spillutgiverne på åttitallet var Hewson Consultants, som sto for klassikere som Uridium, Paradroid og Cybernoid-spillene. Deres siste spill ble gitt ut i 1991, men nå er de tilbake med noe nytt.

Uridium, er det deg?
Uridium, er det deg?

Det nye spillet heter Hyper Sentinel, og skal lanseres for (i alle fall) PC og iOS. Spillet vekker umiddelbart minner om Andrew Braybrook-klassikeren Uridium, som var en av selskapets største suksesser på åttitallet (yngre gamere har kanskje testet Uridium-inspirerte spill som Futuridium og Astro Tripper).

Kort sagt er det snakk om et todimensjonalt romskytespill der du flyr over skrollende miljøer og rensker dem for fiender. I motsetning til i typiske spill i denne sjangeren, kan du her snu romskipet ditt 180 grader, og fly motsatt vei.

Utviklingen er det Jonathan Port som står for, mens FRACTURES lager et Commodore 64-inspirert lydspor. En folkefinansieringskampanje skal sparkes i gang den 1. juli. Her er en trailer:

Folkene bak Hewson startet forøvrig utgiveren 21st Century Entertainment en liten stund etter at Hewson la ned virksomheten. Den utgiveren holdt det gående i ytterligere noen år, og er nok mest kjent for å ha gitt ut Battlefield-skapernes første spill, Pinball Dreams.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.