Knights of the Sky er ute på GOG

Microprose-flysimulator satt til den første verdenskrigen har funnet veien til den DRM-frie nettbutikken.

Knights of the Sky er en flysimulator der vi settes bak spakene på over 20 fly fra den første verdenskrigen. Dette er en klassisk flysimulator fra tidlig på nittitallet, så ikke forvent Rise of Flight-aktig realisme eller teksturert grafikk, men den rene grafikken ser (i mine øyne) slett ikke dårlig ut, og den lavere realismen gjør det langt mer tilgjengelig enn spill som det tidligere nevnte Rise of Flight.

Spillet er også tilgjengelig på Steam, men for den versjonen har ikke utgiver Retroism engang tatt seg bryet med å fjerne kopibeskyttelsen. Du må åpne manualen (tilgjengelig i PDF-form) for å finne svaret på et spørsmål helt i starten, om du vil ha tilgang på hele spillet.

En representant fra GOG har bekreftet at kopibeskyttelsen er tatt ut av GOG-versjonen, men enkelte kommentarer tyder på at jobben kanskje ikke er gjort helt ordentlig. Flere GOG-brukere melder nemlig at de ikke får tilgang på hele spillet (kun øvelsesmodus, som er den eneste tilgjengelige modusen om du feiler kopibeskyttelsesspørsmålet).

Forhåpentligvis er dette bare et midlertidig problem. Jeg håper også at GOG fortsetter å gi ut Retroism-spill. De har nemlig rettighetene til en rekke andre Microprose-utgivelser, som allerede er ute på Steam. Men Steam-lanseringene deres er dessverre ofte ganske mangelfulle (slik som i dette tilfellet, der kopibeskyttelsen er intakt).

Oppdatering: Spillet fikk visstnok en liten oppdatering i går, og alt skal nå være i orden.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.