Wolfpack er et ubåtspill for fire spillere

Denne simulatoren ser ut til å bli noe for seg selv.

Hvis du husker ubåtsimulatorer som Silent Service og Silent Hunter, men har tenkt at det hadde vært moro om de ulike rollene i besetningen ble besatt av ekte mennesker, kan det virke som det svenskutviklede Wolfpack er noe for deg.

Samarbeid er nødvendig

Wolfpack er en ubåtsimulator der du og opp til tre andre spillere får rollen som besetningen på en tysk ubåt under andre verdenskrig. Du må forsøke å ta knekken på allierte konvoier og handelsskip, for å stanse forsyningene fra USA til Europa.

Spillerne kan bemanne periskopet, radioen, sonaren, krypteringsmaskinen, motorrommet og «torpedodatamaskinen». En spiller kan være kaptein, mens de andre fyller de øvrige rollene (hver spiller kan bemanne flere systemer avhengig av behov). Som et eksempel, involverer det å dykke 16 ulike steg, som må utføres riktig av de fire spillerne.

For å sikre at spillet skal bli så autentisk som mulig, har utviklerne blant annet brukt ti timer på research i den historiske ubåten U-995, som befinner seg i Kiel i Tyskland.

Den ferdige versjonen av spillet skal også tillate flere separate ubåter (alle driftet av flere spillere) i samme spill, og vi loves også VR-støtte. Mer informasjon finner du på det offisielle nettstedet.

Spesiell bakgrunnshistorie

Wolfpack startet tilværelsen sin som et spill ved navn HMS Marulken, utviklet av svenske Oscar Wiberg og Einar Lundgren. De forsøkte seg på en Kickstarter-kampanje for å få midler til å fullføre spillet, men denne strandet da den hadde nådd 16 000 av 20 000 dollar.

Selv om kampanjen feilet, vekket den oppmerksomheten til Neal Stevens, som driver Subsim.com. Han jobbet på det tidspunktet med å frakte farlig materiale med lastebil, noe som ser ut til å ha vært en godt betalt jobb, for han tok kontakt med utviklerne og lovet å betale dem for ett år med utvikling – såfremt han selv fikk være produsent.

Det gikk svenskene med på, og Stevens endte opp med å si opp jobben sin, og flytte fra Texas til Stockholm for å kunne jobbe skikkelig sammen med teamet.

Her er en presentasjonsvideo:

Forresten – hvis du lurer på hvorfor spillet har samme navn som et gammelt ubåtspill for MS-DOS, så er det fordi «wolfpack» er det engelske navnet på taktikken tyske ubåter brukte for å angripe allierte konvoier under krigen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.