I dag fikk Steam flere Sierra-klassikere

Og Phantasmagoria 2.

En rekke klassiske Sierra-spill dukket uten forvarsel opp på Steam i dag. Utvalget inkluderer det jeg personlig mener er Sierras beste serie noensinne, nemlig rollespill/eventyrspill-hybriden Quest for Glory. Her er de fem spillene i serien tilgjengelige i en samlepakke for rett under hundrelappen, og gledelig nok inkluderes både den originale (og beste) versjonen av Quest for Glory, og VGA-versjonen fra nittitallet.

Police Quest, tydeligvis med et grafikkfilter aktivert.
Police Quest, tydeligvis med et grafikkfilter aktivert.

Police Quest-serien har også blitt relansert. Det første spillet i denne serien er i mine øyne en av de virkelig store Sierra-klassikerne, med en unik, autentisk stemning og et høyt fokus på realisme. Oppfølgerne har jeg aldri hatt like mye sans for, men det er i alle fall rimelig historisk interessant at fireren er designet av tidligere politisjef i Los Angeles, Daryl F. Gates. Han måtte «pensjonere seg» etter Rodney King-opptøyene, og fant altså en ny arbeidsgiver i Sierra.

Gabriel Knight-serien har også minst to klassikere (jeg vet ikke helt med det tredje spillet), og jeg tror nok jeg vil trekke frem Gabriel Knight 2 som det beste tradisjonelle FMV-eventyret nittitallet klarte å frembringe. Denne serien er merkelig nok ikke ute i samlepakke, i stedet selges spillene hver for seg: Gabriel Knight, Gabriel Knight 2, Gabriel Knight 3.

Gabe møter Herr Doktor Klingmann i Gabriel Knight 2.
Gabe møter Herr Doktor Klingmann i Gabriel Knight 2.

Ikke fullt like vellykket er Phantasmagoria-spillene, som også har blitt relansert. Dette er FMV-grøssere designet av Sierra-dronningen Roberta Williams, men de har ikke tålt aldringsprosessen særlig godt. Jeg foretrekker originalen, toeren har alltid virket litt for mørk for min smak.

Til sist har vi bybyggerspillene Caesar III og IV, og Troika Games-rollespillet Arcanum. Alle disse spillene er selvsagt tilgjengelig på GOG også, men at de nå er ute på Steam betyr at de kan nå ut til mange flere. Og det at flere får testet Quest for Glory, for eksempel, er alltid en god ting.

 

2 kommentarer om “I dag fikk Steam flere Sierra-klassikere”

  1. Kopierer vel bare GOG med sine 3 separate GK-spill. Tror faktisk ikke jeg kom meg ut av starthotellet i GK3 engang før jeg gav opp. :p Var ingen GK2, nei!

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.