Kan du overleve i isødet?

Skaperne av This War of Mine har annonsert Frostpunk, et steampunk-inspirert overlevelsesspill.

Polske 11 bit studios fikk mye oppmerksomhet da de lanserte sitt forrige spill, This War of Mine. I det spillet måtte du lede en gruppe sivilister fanget i en krigssituasjon, der ressursene var knappe og farene mange. Deres neste spill fjerner seg fra virkeligheten, men fokuserer ifølge utviklerne i enda større grad på menneskets natur.

Spillet heter Frostpunk, og foregår i en steampunk-aktig verden som tilsynelatende har havnet i en istid. Spillet beskrives som et strategi-/managementspill, der «empati og beslutninger» skal være nøkkelmekanismer. Utvikleren vil ikke ut med særlig mye informasjon enda, så jeg klistrer like godt inn teksten fra det offisielle nettstedet:

In a completely frozen world, people develop steam-powered technology to oppose the overwhelming cold. Society in its current form becomes ineffective and it has to change in order to survive.

What does this change mean? What is culture when morality stands in the way of existence? Think about how survival may, in the end, leave us different beings. Whether worse, better, stronger, weaker or, last but not least, more or less humane – that is debatable.

Frostpunk skal lanseres for PC i løpet av andre kvartal neste år, og her er en intetsigende teaservideo:

En kommentar om “Kan du overleve i isødet?”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.