King’s Quest Collection er tilbake på Steam

Og er tilgjengelig i en mildt sagt heftig Humble Bundle.

King’s Quest Collection er en samling bestående av de syv første eventyrspillene i King’s Quest-serien. Dette er enormt viktige spill for sjangerens (og faktisk også hele spillmediets) utvikling, og alle som har interesse av eventyrspill bør prøve dem. King’s Quest I ble designet av Roberta Williams, og først lansert som et spill som skulle demonstrere hvor heftig IBMs PCjr-format var. Det regnes som bestefaren til dagens pek-og-klikk-spill, selv om originalversjonen bruker et tekstbasert grensesnitt for kommandoer.

King's Quest V har også den bonusen at du får oppleve tidenes mest irriterende ugle.
King’s Quest V har også den bonusen at du får oppleve tidenes mest irriterende ugle.

Selv om King’s Quest-serien er viktig, er få av spillene i serien særlig gode; de er preget av urettferdige situasjoner der spilleren blir drept eller setter seg permanent fast uten å få noe hint om hvorfor, og mange av dem har også temmelig ulogiske nøtter. King’s Quest VI er det nærmeste vi kommer en genuin klassiker i serien, og selv det har noen skikkelig graverende feil. Men igjen; dette er superviktige spill som bør oppleves (og om ikke annet, er de fleste av dem svært sjarmerende).

King’s Quest Collection ble opprinnelig lansert på Steam for mange år siden, men siden lisenseier Activision aldri tok seg bry med å oppdatere den for moderne plattformer, ble den etter hvert fjernet fra salg. De som eide den kunne visstnok laste ned en ekstern oppdatering, men det er ikke akkurat ideelt. I mellomtiden kom alle King’s Quest-spillene til GOG, klargjort for nye formater.

Nå har samlingen blitt oppusset, og relansert på Steam i en ny og mer kompatibel utgave. Og om du er litt interessert, er sjansene store for at du blir hakket mer interessert når du hører at den også er tilgjengelig i en svær Humble Bundle, sammen med Quest for Glory-serien, Police Quest-serien, Gabriel Knight-spillene, Space Quest-serien, Phantasmagoria 1 og 2, rollespillet Arcanum, skytespillet Timeshift, strategispillene Caesar III og IV, arkadespillene Geometry Wars 3 og Velocity 2X, og den norske hjernetrimmeren Shiftlings.

I tillegg er The Odd Gentlemen’s nye King’s Quest-eventyr inkludert i den største utgaven.

5 kommentarer om “King’s Quest Collection er tilbake på Steam”

 1. King’s Quest 6 er den eneste klassikeren i serien, og det skjønte jeg jo en del år senere var pga Jane Jensen. Men, King’s Quest er det som fikk søsteren min interessert i PC-spill, så det er jo ikke å kimse av.

  Fungerer ikke «King’s Quest Collection»-patchen her for KQ7 i Windows 10? Ser noen påstår den gjør det….. Utrolig kjipt om det ikke stemmer.

  http://www.sierrahelp.com/Patches-Updates/Patches-Updates-Games/KingsQuestUpdates.html

  Svar
  • Hm, jeg gikk bare etter infoen i system requirements. Dette er visstnok en helt ny versjon av hele samlingen, så usikker på om den gamle patchen funker. Får nesten teste selv…

   Svar
   • Det ser faktisk ut som KQ7 funker på Windows 10 i den nye versjonen. Uansett ser jeg at «Legacy»-versjonen av samlingen lastes ned også for nye kjøpere, så da skal vel patchen funke.

    Svar
 2. Humble Bundle er ikke hva det en gang var. Det reklameres med tonnevis av spill, og «pay what you want» – men i praksis er det nå svært få spill du får som «pay what you want» – resten må du betale over snittet, eller flere trinn (f.eks. minimum 15$ og minimum 20$) – dette gjør også at steg to – snittet – økes, da mange kjøper seg inn på de dyreste bundlene.

  Snittet brukte gjerne å ligge på rundt 5-6$ i «gamle dager» – på denne bundlen ligger det nå på 13$.

  Svar
 3. For øvrig interessant at det alltid er Mac-brukere som har høyest snitt – altså betaler mest. De er vel vant med å betale mer for samme ytelse :)

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.