Interplay vil selge spillsortimentet sitt

Merkenavn som Earthworm Jim, Freespace, Giants, Kingpin, Messiah, MDK, og Sacrifice kan få nye eiere.

Interplay har vært en slags zombie-utgiver i mange år, og selv om de har forsøkt seg med nye prosjekter her og der, virker det som det eneste som har holdt dem i live er salg av gamle spill på tjenester som GOG – samt salget av Fallout-rettighetene til Bethesda Softworks for noen år siden.

Giants: Citizen Kabuto.
Giants: Citizen Kabuto.

Over og ut?

Nå har den gamle utgiveren tenkt å kvitte seg med resten av seriene sine. I en pressemelding forteller de at de har lagt ut hele sortimentet for salg. Totalt er det snakk om cirka 70 titler og flere dusin figurer, med spillnavn som Earthworm Jim, Freespace, Giants, Kingpin, Messiah, MDK, Run Like Hell, Sacrifice, Battlechess, Clayfighter, Dark Alliance og Descent i utvalget.

Salget inkluderer også distribusjonsrettighetene til selve spillene.

Interplay, som antakeligvis ikke består av særlig mye mer enn Eric og Hervé Caen i disse dager, har ikke sagt noe om hvorfor alt skal selges. Kanskje Caen-brødrene rett og slett er lei hele spillindustrien og vil ut mens de fortsatt kan få noen kroner for rettighetene de sitter på.

Det gjenstår å se om rettighetene blir solgt samlet eller separat. Vi får håpe at de nye eierne fortsatt ønsker å la spillene være tilgjengelig for salg på blant annet GOG (som sikkert selv er litt interessert i rettighetene). Det ser ikke ut som Interplay-navnet i seg selv er til salgs, men det har vel uansett mistet mye av sin tidligere verdi.

3 kommentarer om “Interplay vil selge spillsortimentet sitt”

 1. Ser fram til at Spillhistorie kjøper Kingpin og lager en oppfølger til Sharp MZ-80A, Kan umulig være mye penger i disse navnene. Earthworm Jim, Freespace og Descent er vel de mest aktuelle.

  Svar
  • Jeg vil heller ha Freespace. :)

   Ellers er vel kanskje det mest interessante, sånn i utgangspunktet i alle fall, hva som skjer med spillene som allerede er tilgjengelig. Fallout-spillene ble jo fjernet fra GOG da Bethesda overtok (heldigvis kom de tilbake igjen senere). Det fornuftige er jo å la dem fortsette å være tilgjengelig, men …

   Svar
 2. Tipper det kommer enda et Interplay-salg på GOG i nærmeste framtid, om man av en eller annen grunn har gått glipp av en av de mange andre gangene spillene deres har vært på salg der. :P Freespace blir nok for dyrt for Spillhistorie, med mindre det er noe du ikke har fortalt oss……

  Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.