Dypdykk under Sunless Sea

Et av fjorårets kuleste spill har fått ekspansjonspakke.

Britiske Failbetter Games har tatt seg god tid med den første ekspansjonspakken for Sunless Sea, det folkefinansierte roguelite-spillet som viste seg å bli et av fjorårets aller mest spennende spill. Men nå er utviklingen ferdig, og Zubmariner-ekspansjonen er ute.

I Zubmariner åpnes det opp en helt ny verden, under havoverflaten. Vi loves 11 nye havner, hver med sine egne historier og muligheter, nye fiender og ny, håndtegnet kunst. Under vann er mørket enda mer klaustrofobisk, og det blir enda færre muligheter til å roe nervene når ting begynner å gå galt. Men det er også rikelig med muligheter for profitt, om du kan finne dem.

En verdensomseiling under havet under jorden.
En verdensomseiling under havet under jorden.

Et herlig spill

Sunless Sea gir deg rollen som kaptein på (og nå også under) et underjordisk hav, der ting generelt ikke er helt slik man forventer. Det overnaturlige er helt naturlig, og jo lenger bort fra hjemtraktene rundt Fallen London – en viktoriansk utgave av London som rett og slett ble trukket ned til den underjordiske verdenen – jo sprøere og farligere blir verden rundt deg.

Spillet skilter blant annet med noen av de mest velskrevne tekstene og historiene i noe spill, som igjen er med å skape en helt unik stemning. Alt tyder heldigvis på at Zubmariner holder den samme høye kvaliteten, og jeg grugleder meg til å dykke ned i spillet igjen med ekspansjonen installert.

Zubmariner er ute på Steam og GOG. Trailer:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.