Nye Sharp-videoer på YouTube-kanalen vår

Se meg få toppscore i Land Escape!

Hvis du noensinne trenger eksempler på hvor langt spillgrafikk har kommet i de siste tiårene, tror jeg disse videoene som jeg har tatt opp fra min Sharp MZ-80A bør fungere fint. Samtidig, bør de også fungere veldig greit som illustrasjoner på hvor mye man egentlig kan gjøre med temmelig begrensede grafiske hjelpemidler.

Alle spillene på plattformen bruker nemlig grafikk bygd opp av ulike bokstaver og tegn i maskinens tegnsett. Og som du ser, fungerer det … helt greit! Ikke bare det, men alle disse spillene er faktisk ganske artige å spille.

Videoene er tatt opp ved hjelp av mobilkamera plassert foran maskinens skjerm, og kvaliteten er deretter. Noen har dessverre også veldig lavt lydnivå.

Send 1

Dette er et enkelt romskytespill, som var et av tre spill jeg hadde for maskinen på åttitallet. Poenget er å skyte alle de små fiendeskipene, for på den måten å sprenge det udødelige moderskipet. Spillet er utviklet av japanske Zat Soft.

Land Escape

Et annet av spillene jeg hadde på åttitallet, og dette var nok min favoritt. Et slags skrollende plattformspill der du må unngå varierte farer i dataskapte miljøer. Figuren din er utstyrt med jetpack, men den har to ulemper: Den trenger drivstoff, og motoren går varm når du bruker den lenge av gangen. Dermed blir spillet overraskende taktisk. Nok et spill fra Zat Soft.

Lady Bug

Et tyskutviklet spill basert på arkadespillet ved samme navn. Konseptet minner litt om Pac-Man, men er i mine øyne hakket artigere ettersom man har svingvegger som kan sperre for fiendene og litt mer taktiske elementer.

Bomber Man

Jeg skrev litt om dette i går, men her er altså det første spillet i Hudson Softs Bomberman-serie, spilt på min Sharp MZ-80A. Egentlig er det ment for MZ-700, og fiendene har forskjellige farger som man ikke ser når man spiller det på MZ-80A. Men det er kult å se et så kjent konsept på en så enkel plattform.

Cannon Ball

Apropos kjent konsept – husker du arkadespillet Pang!? Det er faktisk basert på denne tidligere utgivelsen fra Hudson Soft. Her er poenget å skyte de sprettende ballene, som blir delt opp i mindre baller når du treffer dem.

Diamond Strategy

Jeg har skrevet tilbakeblikk på dette førstepersonsspillet fra Hudson Soft allerede, men her er en ny sjanse til å se videoen fra den tyske utgaven av spillet. Her er poenget å navigere seg gjennom labyrinten, finne skatten, og skyte slangene du treffer på din vei.

YouTube-kanalen vår har forøvrig godt over 100 videoer nå, så ta gjerne en titt for å se om det er noe annet av interesse der.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.