Workbench og Kickstart 3.1 har blitt oppdatert

For første gang på over 20 år har det kommet offisiell oppdatering til det klassiske Amiga-operativsystemet.

Hyperion Entertainment har lansert nye versjoner av Workbench 3.1 og Kickstart 3.1. Dette er første gangen siden nittitallet at det klassiske operativsystemet til Amiga har blitt oppdatert, og de nye versjonene kan brukes både på ekte maskinvare og emulator.

Ny Workbench for gamle Amiga-er.
Ny Workbench for gamle Amiga-maskiner.

1.3 følger med

Hyperion har også gjort små oppdateringer for Workbench 1.3.3, en eldre versjon av operativsystemet. Denne følger med om du kjøper den nye utgaven av Workbench 3.1. Om du kjøper Kickstart 3.1 får du også en versjon av Kickstart 1.3 med på kjøpet.

Den mest åpenbare nyheten er at oppstartsskjermen nå har fått en «boing-ball» i stedet for det gamle «sjekk-merket». For en liste over nyheter og endringer, kan du stikke innom Hyperions nettsted. Prisen er 9,95 euro for hver pakke, og man får rabatt om man kjøper begge.

Disse nylanseringene er interessante også om du ikke planlegger å oppgradere din gamle Amiga, ettersom de betyr at det nå er lettere enn noensinne å kjøre Amiga-emulator helt lovlig, uten å kjøpe Amiga Forever-emulatoren fra italienske Cloanto. De koster riktignok fortsatt penger, men til gjengjeld kan du bruke dem som du vil.

Hyperion holder forøvrig fortsatt på med nyere versjoner av AmigaOS, for dagens generasjon Amiga-systemer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.