ScummVM støtter nå Sierras første eventyrspill

Verdens første eventyrspill med grafikk er et av seks nye spill som nå støttes av det populære verktøyet.

ScummVM er et system som lar deg spille gamle eventyrspill på moderne maskinvare. Det startet med LucasArts-eventyrene fra åtti- og nittitallet, men nå støtter det et bredt spekter av gamle spill. I dag ble versjon 1.9.0 lansert, med støtte for seks nye spill.

Mystery House.
Mystery House.

Eldgamle Sierra-eventyr

Utvalget inkluderer tre av de første eventyrspillene fra Sierra: Mission Asteroid, The Wizard and the Princess og Mystery House. Sistnevnte var det første spillet Sierra lagde, og det første eventyrspillet noensinne som hadde grafikk. Det kom opprinnelig i 1980, for Apple II.

Om du skulle ha lyst til å teste Mystery House, ble det gitt ut gratis av Sierra i 1987. Du finner det blant annet hos Sierra Help Pages.

I tillegg har ScummVM fått støtte for en håndfull spill av langt nyere dato: Myst, Myst: Masterpiece Edition og U.F.O.s.

Ellers er det en rekke forbedringer og nyheter over hele fjøla, slik som muligheten til å spille de gamle AGI-eventyrene fra Sierra med Hercules-grafikk. Du kan stikke innom det offisielle ScummVM-nettstedet for mer informasjon.

En kommentar om “ScummVM støtter nå Sierras første eventyrspill”

  1. Jeg gleder meg enormt til den tideb jeg har tid til å glede meg over tidløse spill; som etter denne artikkelen slettes ikke glemt av tidens tann ^^

    Svar

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.