Sega lager oppfølger til Daytona USA

Farsotten fra nittitallets spillehaller er tilbake – og ja, det er snakk om en ekte arkademaskin.

Jeg husker fortsatt hvor mange tiere som røyk i mine evinnelige forsøk på å slå kameraten min i Daytona USA, et fullstendig tredimensjonalt bilspill som for meg virket som en reise inn i fremtiden da det opprinnelig kom ut i arkadehallene i 1994.

Nytt arkadespill!

Nå har Sega annonsert et nytt Daytona USA-spill, men i motsetning til hva man kanskje skulle tro, kommer det verken til konsoll eller PC. I stedet er det Amusements-divisjonen hos selskapet som står for prosjektet, og det er snakk om et renspikket arkadespill.

Ingen skjermbilder så langt.
Ingen skjermbilder så langt.

Spillet heter Daytona 3 Championship USA, og vil ha tre nye baner, inkludert en versjon av den virkelige Daytona International Speedway, slik den tar seg ut i dag. I tillegg får vi de tre originale banene, i moderniserte utgaver. Sega lover også nye biler og spillmoduser.

Spillingen foregår på 47″ LED-monitorer, og opp til åtte arkademaskiner kan linkes for flerspiller. Maskinene har til og med en ekstra skjerm som gir tilskuerne muligheten til å følge med på løpene, som om de så på en TV-sending.

Ellers lover Sega Amusements at spillet skal være mulig å prøve for alle som besøker en messe for arkadebransjen som holdes i Orlando om to uker. Det skal vel dessverre godt gjøres om denne maskinen blir særlig vanlig her til lands, men det er jo lov å håpe.

Artig nok ble det nylig kjent at også Cruis’n-serien får et nytt arkadespill snart.

“This is a game changer. This is a premium game that delivers on quality, player experience and operator features that sets a very high bar for arcade video racing games. Importantly we have based it on the original game engine that gave us the amazing ‘AI’ and ‘catch up’feeling that we all grew to love” – Patrick Michael, Head of Local R&D.

En kommentar om “Sega lager oppfølger til Daytona USA”

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.